Kuusi suomalaisgalleriaa mukana Supermarket 2015-taidemessuilla Tukholmassa

15.4.2015
Yksityiskohta Leevi Lehtisen installaatiosta. Kuva: Leevi Lehtinen.
Yksityiskohta Leevi Lehtisen installaatiosta. Kuva: Leevi Lehtinen.

Huomenna Tukholmassa avautuville Supermarket 2015 –taidemessuille osallistuu Suomesta kuusi galleriaa ja yli 40 taiteilijaa. Supermarket Stockholm Independent Art Fair on kansainvälinen taiteilijavetoisten organisaatioiden tapahtuma, jossa on mukana kaikkiaan 64 näytteilleasettajaa 29 maasta. Suomesta mukaan kutsutut galleriat ovat Filmverkstaden Vaasasta, Suomen Pohjoismaisen Taideliiton kutsumana Galleria Becker Jyväskylästä,
Galleria Sculptor Helsingistä, MUU Galleria Helsingistä, 
Titanik Galleria Turusta ja Valokuvakeskus Peri Turusta. Mukana on sekä ensikertalaisia että jo kokeneita osallistujia. Suomalaiset ovat osallistuneet Supermarketiin vuodesta 2008 lähtien. MUU Galleria on mukana kuudetta kertaa.

”Supermarket oli ensimmäisiä taiteilijavetoisia taidemessuja. Suomessa sitä on seurattu kiinnostuneena, koska messuilla on ollut uudenlaista energiaa ja uusia tekemisen muotoja. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta, ja se on onnistunut myös uudistumaan”, kertoo MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela puhelimitse Tukholmasta.

MUU Galleria esittelee Tukholmassa Marjo Levlinin ja Leevi Lehtisen teoksia. Hans-Peter Schütt ja John Gayer toteuttavat osastolla maalausperformanssin yleisön edessä. MUU Galleria on Supermarketissa paitsi esitellyt suomalaisia taiteilijoita, myös luonut hyödyllisiä suhteita. Tänä vuonna ajankohtainen on messutapahtuma Art Fair Suomi 15, joka ensimmäistä kertaa avaa ovensa myös kansainvälisille taiteilijavetoisille gallerioille. Supermarket järjestää tapahtumaan osallistuville gallerioille erilaisia treffejä, joilla tapaavat toimijat eri puolilta maailmaa.

”Tämä on loistava paikka kontaktien solmimiseen”, sanoo Timo Soppela.

Supermarket perustettiin vuonna 2007 vaihtoehdoksi kaupallisille taidemessuille. Nykyään se on yksi Pohjoismaiden kansainvälisimmistä nykytaiteen tapahtumista. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu gallerioita mm. Palestiinasta, Tansaniasta ja Argentiinasta.