Marja-Liisa Jokitalo Taidemaalariliiton puheenjohtajaksi

30.11.2016

Marja-Liisa Jokitalo

Lahtelainen taidemaalari Marja-Liisa Jokitalo on valittu Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2017-2018.

Valinta tehtiin liiton syyskokouksessa. Marja-Liisa Jokitalo seuraa puheenjohtajan tehtävässä Maaria Märkälää, joka toimi puheenjohtajana lähes yhdeksän vuoden ajan. Puheenjohtajakausi alkaa 1.1.2017.

Jokitalo on opiskellut taidemaalausta Lahden Taideinstituutissa ja valmistunut myös filosofian maisteriksi Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen laitokselta pääaineenaan estetiikka. Taiteellisen työn lisäksi Marja-Liisa Jokitalo on opettanut sivutoimisesti visuaalisten alojen ammatteihin valmistuvia.

Marja-Liisa Jokitalo on toiminut aktiivisesti taiteilijajärjestöissä ja niiden luottamustehtävissä, niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Tällä hetkellä Jokitalo toimii Taidemaalariliiton hallituksessa toista kautta ja Taidemaalariliiton edustajana Suomen Taiteilijaseuran edustajistossa. Jokitalo on toiminut Hämeen taidetoimikunnan jäsenenä ja varapuheenjohtajana kaksi kautta.