Nykytaidefestivaali ANTI laajenee – talvitapahtumassa mm. jääsoittimia, media- ja tanssitaidetta

22.2.2016
Norjalaisen Bjørn Furusethin Ice Music -teoksessa soitetaan jäisillä soittimilla. Kuva: Bjørn Furuseth

Norjalaisen Bjørn Furusethin Ice Music -teoksessa osa soittimista on tehty jäästä.
Kuva: Bjørn Furuseth

Nykytaidefestivaali ANTI järjestetään tänä vuonna myös talvella. Tänään alkava festivaali tarjoaa Kuopiossa ja Tahkolla muun muassa musiikkia, media- ja tanssitaidetta. Seminaarissa puhutaan säästä taiteen ja kulttuurin näkökulmasta.

Talvi ANTI -festivaalin avajaisia vietetään tänään maanantaina ANTIn olohuoneessa Kuopiossa. Tiistaina avataan festivaalin ohjelmisto, kun Tomi Paasosen World Cup Bling Troopers -teosta esitetään Kuopion torilla ja Puijon mäkimontussa.

Festivaaliviikon kansainvälistä ohjelmaa ovat muun muassa australialaistaiteilijoiden Madeleine Flynnin ja Tim Humphreyn teos Shriek, joka on interaktiivinen ääni-installaatio. Ice Music on norjalaisen jazzmuusikko Terje Isungsetin pioneerikonsepti, jossa jäänrakentajien ja muusikkojen taidot yhdistetään ainutlaatuiseksi musiikkielämykseksi. Projekti on kiertänyt ympäri maailmaa: Euroopassa, Kiinassa, Intiassa, Japanissa, Australiassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Jäisillä instrumenteilla, puhaltimilla ja lyömä- sekä jousisoittimilla, toteutettu konsertti esitetään sekä Kuopiossa että Tahkovuoren juurella.

Talven ANTI-seminaari: Weather and Imagination esittelee kansainvälisen joukon eri alojen tutkijoita ja kirjoittajia, joita yhdistää yhteinen kiinnostus säähän ja siihen, miten se vaikuttaa itsemme ymmärtämiseen.

ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. ANTI-festivaalilla esitetään live art -, ääni-, kuvapohjaisia sekä tekstiin perustuvia teoksia. Kuopiossa järjestettävä ilmainen festivaali tarjoaa kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita arkipäivän tiloja luovasta ja muokkaavasta taiteesta.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone