Paperi T valitsi Safe Haven Helsingin Vuoden taideteoksi

8.9.2016
Kuvassa vasemmalta HIAPin johtaja Juha Huuskonen ja projektipäällikkö Eleni Tsitsirikou, Perpetuum Mobilen johtaja Maritta Muukkonen, räppäri Paperi T ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren. Kuva: Messukeskus Helsinki.
Kuvassa vasemmalta HIAPin johtaja Juha Huuskonen ja projektipäällikkö Eleni Tsitsirikou, Perpetuum Mobilen johtaja Maritta Muukkonen, räppäri Paperi T ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren. Kuva: Messukeskus Helsinki.

Räppäri ja sanataiteilija Paperi T on valinnut Safe Haven Helsinki -turvaresidenssille. Vuoden taideteoksi 2016. Palkinto jaettiin eilen ArtHelsinki-nykytaidetapahtumassa. Palkinto on jo toinen tuore tunnustus turvaresidenssitoiminnalle.

Suomen Messusäätiön rahoittama Vuoden taideteko -palkinto myönnettiin Safe Haven Helsingille Helsingin Messukeskuksessa ArtHelsinki-nykytaidetapahtuman avajaispäivänä. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Voittajan valitsi esiraadin ehdotuksista räppäri ja sanataiteilija Paperi T., joka kiitti puheessaan Safe Haven Helsinkiä työstä ihmisoikeuksien puolustamiseksi.

Safe Haven Helsinki on Perpetuum Mobile -yhdistyksen ja HIAP:in yhteistyöhanke, jota Helsingin kaupunki rahoittaa. Myös mm. Suomen Taiteilijaseura ja Muusikkojen liitto tekevät yhteistyötä hankkeen kanssa.

Turvaresidenssi tarjoaa taiteen ammattilaisille mahdollisuuden työskennellä turvallisessa ympäristössä.

”Taiteilijoiden ilmaisunvapautta rajoitetaan yhä useammassa maassa, kun väkivaltaiset konfliktit ravistelevat maailmaa. Ilmaisunvapautta on puolustettava. Safe Haven -toiminta tuo keskusteluun myös uusia taiteellisia ja yhteiskunnallisia näkökulmia”, kertoo hanketta Perpetuum Mobilen kautta koordinoiva, johtaja Marita Muukkonen.

Muukkosen mukaan palkinto on tärkeä tunnustus myös turvaresidenssitoiminnan tulevaisuuden turvaamiseksi. Helsingin kaupunki rahoittaa toimintaa tämän vuoden ajan, mutta jatkorahoitus on vielä epävarma.

Perpetuum Mobilen turvaresidenssityö palkittiin kesällä Euroopan parlamentin Euroopan kansalaisen palkinnolla.

Vuoden taideteko -palkinto jaetaan yhteistyössä ArtHelsinki-tapahtuman Advisory Boardin ja Galleristit ry:n kanssa.

Lue myös:

EU-parlamentin Euroopan kansalaisen palkinto Artists at Risk -toiminnalle

Helsinki tarjoaa nyt turvaa vainotuille taiteilijoille