Seitsemän suomalaisgalleriaa osallistuu tänä vuonna Tukholman Supermarket-messuille

31.3.2016
Emma Rönnholmin teos Handfull on esillä Galleria Sculptorin osastolla Supermarketissa.
Emma Rönnholmin teos Handfull on esillä Galleria Sculptorin osastolla Supermarketissa.

Seitsemän suomalaista taiteilijavetoista galleriaa on kutsuttu osallistumaan Tukholman Supermarket 2016 -taidemessuille. Supermarket Stockholm Independent Art Fair on yksi Pohjoismaiden kansainvälisimpiä nykytaiteen tapahtumia.

Suomesta messuille osallistuvat galleriat ovat  Filmverkstaden Vaasasta, Valokuvakeskus Peri Turusta ja helsinkiläisgalleriat Galleria Katariina, Galleria Sculptor, MUU Galleria, Oksasenkatu 11 ja tm-galleria.

Suomalaisgallerioita on ollut mukana Supermarketissa vuodesta 2008 lähtien. Tämän vuoden osallistujista MUU Galleria on mukana jo seitsemättä kertaa peräkkäin.  tm-galleria puolestaan osallistuu ensimmäistä kertaa. MUU ry kertoo, että osallistuvat galleriat tekevät yhteistyötä organisoinnissa ja tiedotuksessa.

Vuodesta 2007 järjestetty Supermarket on kansainvälinen taiteilijajärjestöjen ja taiteilijavetoisille organisaatioiden tapahtuma sekä vaihtoehto kaupalliselle taidemessutoiminnalle. Supermarket 2016:een osallistuu 61 näyttelyasettajaa 40 kaupungista ympäri maailmaa, ja tapahtumapaikka on toista kertaa Svarta Huset (The Black Box), Tukholman Telefonplanilla. Supermarketin ohjelmaan kuuluu mm Red Spot -näyttämö performansseille sekä messujen ohjelmaa online-esittävä Super-TV. Messukatalogi ja taidelehti Supermarket Art Magazine julkaistaan kuudetta kertaa.

Suomalaisgallerioiden Supermarketiin osallistumista on tukenut Visuaalisen taiteen keskus Frame.