Galleria G kesänäyttelyt: Eeva-Liisa Isomaa, SUMMER PRINTS ja Tuukka Peltonen

7.6.2017
EEVA-LIISA ISOMAA: LIVIAN TALO 24.5.-18.6.2017

”Näyttelyni on historian kirjoitusta yksityisestä yleiseksi. Mitä muistamme; miten luemme historiaa? Haluan teoksissani sekoittaa aikatasot, rikkoa kausaliteetin ja luoda imaginäärisen tilan.  Läpinäkyviin, kolmi-ulotteisiin, kerroksellisiin töihin limittyy eri aikatasoja. Teoksista muodostuu pirstaleinen kertomus; myös kolmekymmentä vuotta kestänyt tieni taiteilijana.

Maisema avautuu ympärilläni laajana, siinä on pohjoisen maiseman avaruutta ja valoa. Usein lähtökohta on etäällä muiston tai muistamisen paikkaa ja hetkeä, mutta tempaa minut tutun veden äärelle.

Näyttelyni nimi ja lähtökohta sijoittuu Roomaan; olin 1991 residenssissä Circolo Scandinavossa. Residenssijakson jälkeen syntyi teossarja ”Livian talo”, joka pohjautui Roomalaisen huvilan lattiamosaiikkeihin sekä omaan lapsuudenmaisemaani Ylitorniolla, Tornionjoki-laaksossa. Nyt olen palannut aiheeseen; Livian talo on muuttunut, painopisteet vaihtaneet paikkaa. Kerrokselliset mosaiikkitilat ovat muuttuneet ja rakentuneet uudelleen. Mutta yhä lähtökohdista löytyy tuttua. Näyttely on syntynyt ennen Rooman Villa Lanten residenssiä, mutta Roomaa ajatellen. Nyt olen Lantessa ja kirjoitan tätä lehdistötiedotetta – Gianicolo-kukkulalta näkyvän maiseman avaruus  muistuttaa lapsuuteni vaaramaisemaa”, Isomaa kertoo näyttelystään tiedotteessa.

27.6.-22.7. SUMMER PRINTS
2.-27.8. Tuukka Peltonen

Galleria G
Avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16
Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.