Galleria Lapinlahden kesänäyttelyssä yhdistelmä taidetta, tiedettä ja mielisairaalan historiaa

29.6.2016

V I R U S – Kesänäyttely Galleria Lapinlahdessa 9.7.-14.8.2016

Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1, 00180 Helsinki Aukioloajat: ti-pe klo 12-19, la-su 12-17

Galleria Lapinlahden kesänäyttely on orgaaninen kokonaistaideteos, yhdistelmä taidetta, tiedettä ja Lapinlahden mielisairaalan historiaa. V I R U S -näyttelyssä on mukana yhteensä 24 taiteilijaa sekä yhteistyökumppanina Helsingin Yliopistomuseo. Sanatorioon ovat kirjautuneet seuraavat taiteilijat:

Milka Alanen, Henni AlftanHeidi FastKaarina Haka   
Eeva HannulaTimo HeinoChristina HolmlundUlla Jokisalo
Sanna KannistoHeli KaskinenTiina Laitanen, Janne Martola
Elina Merenmies, Leena NioPia PaldaniusJarmo Palola
Sirpa PäivinenMiia RinneAura SaarikoskiNoora Sandgren
Paula SarasteAnu SuhonenEero Yrjölä ja Julia Weckman.

 VIRUS lähti leviämään siten, että Lapinlahden Galleriaa kuratoivan ja koordinoivan Taiteilijakollektiivi Kunstin 6 jäsentaiteilijaa kutsuvat näyttelyyn 6 taiteilijaa, jotka kutsuvat 6 taiteilijaa, ja he taas 6 taiteilijaa, yhteensä siis 24 taiteilijaa. Tämä vallaton yhteisökuratoinnin muoto mahdollisti yllättävän ja kiinnostavan taiteilijakokoonpanon.

Alustana toimii toukokuussa toimintansa aloittanut Galleria Lapinlahti, joka sijaitsee 175 vuotta vanhassa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Carl Ludvig Engelin suunnittelemassa entisessä mielisairaalassa. VIRUS -näyttelykokonaisuus on orgaaninen yhdistelmä taidetta, tiedettä ja Lapinlahden mielisairaalan historiaa.

Näyttelyn teokset voivat muuntua, kasvaa tai vaihtua näyttelyn aikana. Tuoreimpien nykytaiteen teosten lisäksi näyttelyssä on mukana Yliopistomuseolta lainattuja tarkkaan valikoituja historiallisia esineitä, kuten Lapinlahden sairaalan potilailta takavarikoituja tavaroita ja vanhoja valokuvia apulaislääkäri Rafael Gordininalbumista. Esineet on valikoitu näyttelyyn niin, että katsojan voi olla vaikea tietää katseleeko taideteosta vai sairaalan jäämistöä. 

Galleria Lapinlahti on osa Lapinlahden Lähteen toimintaa.

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.