Galleria Sculptorissa kesänäyttely Suomen Kuvanveistäjäliiton uusilta jäseniltä

7.6.2017
Kuvassa yksityiskohta Henri Ijäksen teoksesta Tarve (2016, akryylihartsi, akryylimaali & kalustelakka).

Galleria Sculptorissa nähdään kesällä teoksia Suomen Kuvanveistäjäliiton uusilta jäseniltä KÄÄNNEKOHTA-näyttelyssä. Kesäkuussa nähdään myös Hanne Ivarsin teoksia, ja heinäkuussa esillä on Sanna Korteniemen töitä. Elokuussa Duo-kutsunäyttely esittelee Anneli Sipiläisen ja Liisa Hilasvuoren teoksia.

 

Hanne Ivars Sininen, vihreä, valo Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 18.6. klo 14–16.

Näyttely Sininen, vihreä, valo tuo esiin ihmisen valoisempia puolia. Se sai alkuunsa ihmisen suhteesta ympäröivään maailmaan ja ympäristöön. Näyttely rakentuu nukkeanimaatio- ja valoinstallaatiosta. Hanne Ivars on kiinnostunut kohtaamaan tuntemattoman ja havaitsemaan uusia asioita. Hän on antanut itsensä inspiroitua ihmisen paremmista puolista ja buddhismin tavasta tarkkailla tajuntaa.“Olen kiinnostunut siitä miten ajatuksemme vaikuttavat mieleemme, onnellisuutemme ja ruumiiseemme. Se mitä liikkuu mielessämme vaikuttaa myös meidän vapauden tunteeseemme. Näitä jollain tavalla abstrakteja käsitteitä käsittelen tarinattomassa nukkeanimaatioissani ja pienissä lavastetuissa nukkeveistoksissani. Asioita, jotka ovat läsnä meidän jokapäiväisissä askareissa, mutta ikään kuin piilossa”, Ivars sanoo tiedotteessa.

Kesänäyttely KÄÄNNEKOHTA 

Suomen Kuvanveistäjäliiton kesänäyttely heinäkuussa 2017 esittelee teoksia liiton uusilta jäseniltä. Näyttelyyn valittiin teoksia yhdeltätoista vuosina 2015 tai 2016 jäseneksi hyväksytyltä taiteilijalta ehdotettujen teosten tai teoskokonaisuuksien perusteella. Näyttelyssä tarkastellaan nykykuvanveiston lähestymistapojen kirjoa installaatiosta taideobjektiin ja esitellään erilaisilla menetelmillä tehtyjä teoksia. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Synnöve Dickhoff, Anna Ellmen, Inkeri Harri, Suvi Härkönen, Henri Ijäs, Sakari Peltola, Minna Pöllönen, Markku Salo, Kirsi Tapper, Aiko Tsukahara ja Man Yau.

Sanna Korteniemi NAARMANKAIRA  Näyttelyn avajaiset tiistaina 25.7. klo 17–19.

Onko kanto taidetta? Entä onko se kulttuuria? Kenen kulttuurista on kysymys? Sanna Korteniemi pohtii näyttelyssään kulttuurin käsitettä ja merkitystä sekä siihen liittyviä valtasuhteita. Korteniemi on opiskellut Kuvataideakatemiassa kuvanveiston osastolla ja valmistunut kuvataiteen maisteriksi vuonna 2013. Hän asuu ja työskentelee Rovaniemellä.

 Anneli Sipiläinen & Liisa Hilasvuori DUO-NÄYTTELY  äyttelyn avajaiset tiistaina 15.8. klo 17–19.

Duo-kutsunäyttely nostaa valokeilaan kaksi kuvanveistäjää: pitkän ja merkittävän uran tehneen Anneli Sipiläisen, ja lupaavan nuorempaa polvea edustavan Liisa Hilasvuoren. Stipendinäyttelyn pyrkimyksenä on esitellä kaksi kiinnostavaa kuvanveistäjää, ja luoda vuoropuhelua eri sukupolvea edustavien tekijöiden ja näiden teosten välille.

GALLERIA SCULPTOR
Eteläranta 12, 00130 Helsinki
Aukioloajat
ma suljettu ti-pe 11-17 la-su 12-16
Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.