Gallerioiden Taiteiden yössä musiikkia, lukuperformanssi ja eläinpotretteja!

21.8.2017
Kuvataiteilija Ilona Niemi tekee galleriavieraista eläinkollaaseja MUU Galleriassa Taiteiden yönä.

Helsingin Taiteiden yötä vietetään torstaina 24.elokuuta. Gallerioissa tarjotaan Taiteiden yön vieraille monipuolista ohjelmaa. Näyttelyiden lomassa voi nauttia esimerkiksi musiikista ja tanssista, sekä teettää itsestään pikapotretin eläimenä.

MUU Galleriassa pop up potretteja

MUU Galleria: Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki

Ilona Niemi ja MUU Galleria osallistuvat Taiteiden yöhön klo 16.00–21.00 Pop Up Potretit -tapahtumalla, jossa Ilona Niemi tekee galleriavieraista eläinkollaaseja. Tule ja teetä itsestäsi ilmainen pikapotretti eläimenä!

MUU Kaapelitehtaalla Tero Puha ja Memories of the unknown -näyttely

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Suomen suurin kulttuurikeskus on taiteiden yönä täynnä hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Taiteilija Tero Puhan näyttely Memories of the Unknown, sekä hänen lyhytelokuvaansa NINE TO FIVE näytetään MUU Kaapelissa kello 17-21.

Galleria Sculptorissa taiteilijatapaamisia ja nykytanssia

Galleria Sculptor, Eteläranta 13, 00130 Helsinki

Taiteiden yötä vietetään Sculptorissa taiteilijatapaamisen ja nykytanssin merkeissä. Duo-kutsunäyttelyn taiteilijat Anneli Sipiläinen ja Liisa Hilasvuori ovat tavattavissa klo 19–20.

Taiteilijatapaamista ennen klo 18.45 alkaen Susanna Leinonen Companyn tanssijat tarjoilevat esimakua syksyn kantaesityksen, Dreams of Replay -teoksen hahmoista ja liikekielestä.

TM•Galleriassa Sami Korkiakosken maalauksia ja jazzia

TM•Galleria, Erottajankatu 9 (sisäpiha), 00130 Helsinki

Sami Korkiakosken Viivan himo -niminen maalaus-installaatio -sarja koostuu paristasadasta pienestä maalauksesta, jotka levittäytynevät seinien lisäksi gallerian lattialle. Maalauksissa esiintyvä viiva jatkuu maalauksista seinämaalaukseksi tai maalaukset muodostavat läjiä tai pinoja. Tärkeää tilateoksissa on, että jokainen niissä esiintyvä teos on vakavasti maalattu, rytmikäs ja ainutkertainen yksilö.

Duo Innato esiintyy klo 19–20. Mika Tourunen (kitara) ja Ville Äyräväinen (sello) soittavat jazzin ja klassisen sekoitusta, myös Tourusen omia sävellyksiä.

Galleria G:ssä Tuukka Peltosen puupiirroksia ja dj-musiikkia

Galleria G, Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki
Galleria G:ssä on esillä Tuukka Peltosen Jälkikuvia -näyttely, joka koostuu puupiirroksista. Taiteiden yönä Tuukka Peltonen toimii galleriassa myös dj:nä. Taiteilija soittaa vinyylilevyjä klo 18-21. Ohjemistossa on muun muassa jamaikalaista rytmimusiikkia.

Valokuvagalleria Hippolytessä Maarit Mustosen lukuperformanssi

Valokuvagalleria Hippolyte, Yrjönkatu 8-10 (sisäpiha), 00120 Helsinki

Kuvataiteilija Maarit Mustonen lukee ääneen kannesta kanteen Tuija Lehtisen nuortenromaanin Kundi kesätukkainen (Otava 1996). Kirjailija Tuija Lehtinen alustaa lukuperformanssin. Lukuperformanssin kesto on kokonaisuudeltaan arviolta 12 tuntia, aamukymmenestä iltakymmeneen.

Kirjan päähenkilö on 16-vuotias Maarit Mustonen, joka muuttaa pikkukaupungista Helsinkiin opiskelemaan ilmaisutaidon lukioon. Maarit haaveilee kirjailijan urasta, sekä pojasta, jonka kuva on piirtynyt hänen mieleensä risteilylaivan kannella. Romaanin tapahtumat sijoittuvat 90-luvun Helsinkiin, jossa Maarit oppii luovan työn haasteista, ihmissuhteista sekä itsenäistymisestä. Lukuperformanssi on osa Mustosen näyttelyä, joka pohjautuu Maarit Mustosten ryhmätapaamiseen.

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.