MUU Galleria esittelee Erkki Pirtolan tuotantoa Valmiit ja viime hetken videot -tapahtumassa

9.5.2016

MUU Gallerian Valmiit ja viime hetken videot -tapahtuma keskittyy 16. toukokuuta taiteilija Erkki Pirtolan tuotantoon.

”Valmiit ja viime hetken videot” on vuonna 2012 alkanut maanantaitapahtumien sarja MUU Galleriassa. Maanantaina 16.05. aiheena on taiteilija Erkki Pirtola.

Erkki Pirtola oli kuva- ja performanssitaiteilija, sekä ITE-taiteen puolestapuhuja. ITE on lyhenne ilmauksesta ”itse tehty elämä”. MUU Galleriassa järjestettävässä tilaisuudessa kommentaattoreina toimivat Erkki Pirtolan perheenjäsenet, taiteilijat Papu Pirtola ja Pilvari Pirtola.

Erkki Pirtola piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä 1976. Hänet tunnettiin myös kirjoittajana ja kriitikkona, televisiotoimittajana sekä taiteen opettajana. Hän järjesti näyttelyitä valtavirrasta sivussa oleville taiteilijoille, kuten Kalervo Palsalle ja Roi Vaaralle, ja hän oli perustamassa taiteilijaryhmiä, kuten Ö-ryhmää. Pirtola tunnettiin työstään ATV-kaapelikanavalla ja videodokumenttien tekijänä. Taidemaailman vaikuttajaksi Pirtola tuli kuvataidekritiikkona.

Valmiit ja viime hetken videot –illassa esitetään videoita Pirtolan kotikokoelmista. Erkki Pirtolan videot ova pitkälti vielä arkistoimatta. Papu ja Pilvari Pirtola kertovat elämästä Erkin kanssa, silminnäkijöinä ja myötäkokijoina.

Tuttuun tyyliin videoiltaan ovat myös yleisön omat viime hetken videot tervetulleita! Vapaa pääsy.

Tilaisuus alkaa klo 16 Markus Renvallin työpajalla. Klo 18 alkaa videoiden katselmus – tervetuloa näyttämään videosi tai yleisöksi. Avoin videoilta kestää niin kauan kuin videoita riittää!

Illan moderoijina taiteilijat Hanne Ivars ja Markus Renvall.

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.