MUUn kesässä sateenkaaren värejä, Johanna Väisäsen Via Somnia ja MUU MAA Taidebussi

29.6.2016

MUU Galleriassa on osana Helsinki Pride -tapahtumaa valokuvanäyttely Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi!  MUU Kaapelilla Johanna Väisäsen näyttely Via Somnia jatkuu 15.7. asti. MUU MAA Taidebussii starttaa Varsinais-Suomessa heinäkuussa.

MUU Galleria 30.6.-3.7.2016: Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi!

Kaikki sateenkaaren värit näkyväksi!- yhteisötaideprojektin tavoitteena on tuoda 50+ ikäiset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat näkyväksi. Siitä huolimatta, että tänä päivänä visuaalisen kulttuurin kuvastoissa näkee yhä enemmän vähemmistöjä, siellä harvoin nähdään muita kuin nuorten, hyvin toimeen tulevien ja menestyneiden kuvia. Jos ikääntyminen on lainkaan näkyvää visuaalisessa kulttuurissamme, se on usein esitetty heteronormatiivisten linssien läpi. Näillä valokuvilla haluamme tuoda näkyväksi ikääntymisen moninaisuuden.

Projekti on toteutettu yhteistyössä ArtsEqual-hankkeen kanssa. Taideyliopiston koordinoimassa ArtsEqual-hankkeessa tutkitaan, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia 2020-luvun Suomessa. Hanketta rahoittaa Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Näyttely on osa Helsinki Pride ohjelmistoa.

Näyttely on avoinna MUU galleriassa 30.6.- 3.7. 2016
to-pe klo 12-20, la-su klo 12-18
osoite Lönnrotinkatu 33, Helsinki.

Näyttely jatkuu Pasilan kirjastossa 5.7.- 28.7. 2016
avoinna ma-to klo 9-20, pe klo 9-18
osoite Rautatieläisenkatu 8, Helsinki.

MUU Kaapelilla Johanna Väisäsen näyttely Via Somnia jatkuu 15.7. asti ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-18. Näyttelyn esittely Youtubessa.

MUU MAA Taidebussi  nytkähtää liikkeelle Turusta lauantaiaamuna 16.7.2016 klo 10.

Taiteilijajärjestö MUU ry:n tuottama MUU MAA Taidebussi kulkee eri puolilla Suomea tapahtumissa kahden vuoden ajan. Varsinais-Suomen kiertue, kuten muutkin tulevat, on vuorovaikutteinen ja elämyksellinen yleisötapahtuma, jossa taiteilijat ja erilaiset yleisöt kohtaavat.

Taiteilijat ja yleisö matkustavat bussissa, ja pysähtyvät matkan varrella pysäkeille paikkasidonnaisen teoksen ääreen, joka rakentuu siinä hetkessä ja ajassa, jossa kulloinkin ollaan. Myös bussissa koetaan paljon (muun muassa MUU ry:n luotsaama teoskokoelma Performance Voyage 6).

MUU MAA Taidebussi palaa takaisin saman päivän iltana, noin klo 21. Kierroksen aikana on mahdollisuus kokea varsinais-suomalaisten ja lähialueiden taiteilijoiden mielenkiintoisimpia töitä, keskittyen pääasiassa yhteisö-, performanssi-, installaatio-, video- ja äänitaiteeseen.

MUU MAA taidebussiin otetaan mukaan yleisöä ja taiteilijoita. Matka on maksuton, mutta ilmoittautuminen on sitovaa. Bussissa on tarjolla pientä naposteltavaa sekä juotavaa. Ilmoittautuminen matkalle aukeaa myöhemmin. Seuraa tiedotusta!

Reittisuunnitelma (muutokset mahdollisia): Turku – Mynämäki – Uusikaupunki – Vehmaa – Kemiö – Somero – Turku.

Taiteilijoiden Open Call -hakemus löytyy tapahtuman tiedoista, sekä tästä linkistä: http://www.muu.fi/site/?p=9551&lang=fi

MUU MAA Taidebussi suuntaa elokuussa Ouluun, pysy kuulolla!

 

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.