Näyttelyviesti: Mari Rantasila

7.5.2013
paunu_tarmo_kylpijat2012_Jussi_Tiainen
Tarmo Paunu: Kylpijät 2012, kuva: Jussi Tiainen

Näyttelyviesti on palsta, jolla kerrotaan kiinnostavien ihmisten valitsemista kiinnostavista näyttelyistä.

Tällä kertaa Top3-näyttelyvalinnoistaan kertoo Taiteilija-lehdelle Mari Rantasila:

JOUKO LEHTOLA: VIATTOMUUDEN LOPPU, KIASMA 08.02.2013 – 18.08.2013

Lehtola kuvaa sellaista Suomea, mitä ei yleensä tuoda esille.  Vaikka hänen valokuvansa kertovat välillä ahdistavistakin asioista, niissä on myös samalla aina jotakin kaunista ja herkkää. Lehtola tekee yhteiskunnastamme älykkäitä ja persoonallisia havaintoja, jotka yllättävät katsojansa. Hänen tyylitelty realisminsa kunnioittaa kuvattavaansa.  Tästä syystä näyttelyssä on lämmin ja humaani yleisvire, joka tuo katsojalle hyvän mielen. Kannattaa myös katsoa näyttelyssä oleva dokumentti Lehtolasta. Se käsittelee mm. kuolemaa hyvin lohdullisesti.

EIJA-LIISA AHTIALA: RINNAKKAISET MAAILMAT, KIASMA 19.04.2013 – 01.09.2013

Tämä näyttely vaatii aikaa ja keskittymistä, mutta se kannattaa!  Jos malttaa avoimesti pysähtyä Ahtialan kuvien, sanojen ja äänien vietäväksi, saa mietittävää moneksi päiväksi.  Hänen filosofiset pohdiskelunsa sisältävät aina myös voimakkaan tunteen. Siksi ne koskettavat ja avartavat katsojan maailmankuvaa sekä älyllisesti että tunteiden tasolla.  Ahtiala pystyy tekemään yksityisistä havainnoista yleisiä. Siksi hänen teoksensa avautuvat katsojille ympäri maailmaa. Tämän lisäksi on kiinnostavaa nähdä tuttuja näyttelijöitä aivan uudenlaisissa rooleissa.

TARMO PAUNU: RAKKAUDESTA, TAIDEHALLI  20.04. – 26.05.2013

Paunun maalaukset ovat täynnä humoristisia yksityiskohtia, mitkä nostavat hymyn huulille.  Tauluissa on hauskaa sarjakuvamaisuutta ja paljon voimakkaita värejä. Tästä syystä ne toimivat varmasti myös lapsille. Paunu uskaltaa olla naiivi. Se luo näyttelyyn tunnelman, joka on vapaa kaikesta kyynisyydestä; mikä ihana asia nykypäivän yhteiskunnassa!  Jos haluaa tutustuttaa lapsen kuvataiteen maailmaan, tästä näyttelystä voi hyvin aloittaa.

Mari Rantasila on suomalainen näyttelijä, elokuvaohjaaja ja muusikko. Hän kävi teatterikorkeakoulua vuosina 1983-1987 ja valmistui teatteritaiteen maisteriksi 1987.

Näyttelyviestikapula siirtyy seuraavaksi Rantasilalta hänen valitsemalleen näyttelysuosittelijalle, jonka henkilöllisyys paljastuu myöhemmin.

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.