Performance Voyage 5:n maailmankiertue saapuu Helsinkiin

7.9.2015
Owen G. Parry – CIRM 2013-4 (still image from video, 2014)
Owen G. Parry – CIRM 2013-4 (still image from video, 2014)

11.9.-20.9.2015: Performance Voyage 5. Avajaiset torstaina 10. syyskuuta klo 17-19. 

PERFORMANCE VOYAGE 5 saapuu Helsinkiin! Maailmankiertueella vuoden 2015 aikana kiertänyt videoperformanssien kokoelma on nähtävissä MUU Galleriassa syyskuussa.

Annette Arlander (Suomi), Yvon Chabrowski (Saksa), Jan Hakon Erichsen (Norja), Sasha Huber (Suomi/Sveitsi/Haiti), Lea & Pekka Kantonen (Suomi), Julieta Maria (Kanada), Jenni Markkanen (Suomi), Sara Pathirane (Suomi), Owen G. Parry (Iso-Britannia), ”Richter/Meyer/Marx(Berlin)” (Saksa), Rah Eleh (Kanada/Iran), Willem Wilhelmus (Suomi/Alankomaat) & Tomasz Szrama (Suomi/Puola) ja Carlo Zanni (Italia).

MUU ry:n tuottamassa Performance Voyage 5 -sarjassa nähdään videoperformansseja 13 taiteilijalta tai ryhmältä. PV5-kokoelma on valittu kansainväliseen avoimeen hakuun lähetettyjen teosten joukosta. Kokoelman teemana on ”Domestic”, joka viittaa niin kansallisuuteen, kotiin ja kodittomuuteen kuin myös perheeseen, kansalliseen, poliittisiin näkemyksiin ja maahanmuuttoon.

Näyttelyn jälkeen Performance Voyage 5 jatkaa maailmanlaajuista kiertuettaan mm. Ruotsiin, Kroatiaan ja Kanadaan loppuvuoden aikana. Vuonna 2015 Performance Voyage 5 -kokoelmaa esitetään maailmanlaajuisesti muun muassa Pohjoismaissa, Euroopassa ja Kanadassa.

Performance Voyage 5 -näyttely toteutetaan samanaikaisesti Kaapelitehtaalla järjestettävän kansainvälisen Art Fair Suomi ’15 –nykytaidetapahtuman kanssa. Art Fair Suomi ’15 on kutsunut myös Performance Voyage 5 –taiteilijoita toteuttamaan performansseja Kaapelitehtaalla. Art Fair Suomi ’15 järjestetään Kaapelitehtaalla 18.-20.9.2015.

PV5-juryn jäsenet olivat Teatterikorkeakoulun esitystaiteen ja -teorian professori Ray Langenbach, taiteilija Minna Suoniemi ja MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela.

Performance Voyage 5:n tuotantoa ovat tukeneet
Visuaalisen taiteen keskus Frame
Helsingin kulttuurikeskus
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.