Polemiikkia taidekritiikistä –keskustelusarja Jyväskylässä

22.1.2016

Taiteen edistämiskeskus järjestää taidekritiikkiä käsittelevän keskustelusarjan Jyväskylän kaupunginteatterin lämpiössä kevään 2016 aikana. Ensimmäinen avoin tilaisuus on 16. helmikuuta.

Keski-Suomessa taiteilijat ja kulttuuritoimijat sekä suuri yleisö ovat esittäneet huolestuneisuutensa median kritiikin laatuun ja etenkin sen yhä vähenevään määrään. Tämä on myös valtakunnallisesti ongelmana kaikilla taiteenaloilla. Taiteen edistämiskeskus päätti tarttua asiaan järjestämällä yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa paneelikeskustelujen sarjan, jossa pohditaan kritiikkiin liittyviä kysymyksiä ja keskustellaan taidekritiikin tilasta.

Keskustelusarjan juontaa toimittaja Eila Tiainen. Moderaattorina toimii kirjallisuuden läänintaiteilija Vesa Lahti. Keskustelijoina on alan asiantuntijoita, mm. Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola, kriitikko Otso Kantokorpi, filosofi Tuomas Nevanlinna, kriitikko Aleksis Salusjärvi ja dramaturgi Aila Lavaste.

Yhteensä keskustelutilaisuuksia on viisi ja niiden teemat keskittyvät erilaisiin kokonaisuuksiin kuten taidekritiikin tilaan ennen ja nyt, kieleen, kriitikon kompetenssiin ja kritiikin vastaanottoon. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään helmikuussa ja muut sen jälkeen noin kuukauden välein kevään aikana. Sarjan päätöstilaisuus järjestetään Jyväskylän Kesän yhteydessä heinäkuussa. Kevään tilaisuuksien osallistujat ilmoitetaan myöhemmin. Kaikki tapahtumat ovat yleisölle avoimia.

Aloitus: ti 16.2.2016 klo 17–20

Teemana Taidekritiikki ennen ja nyt, katsaus taidekritiikin tilaan.

Panelisteina Pekka Mervola, päätoimittaja, Otso Kantokorpi, taidekriitikko, toimittaja sekä Siskotuulikki Toijonen, musiikki- ja kirjallisuuskriitikko. Keskustelua kommentoivat Eeva Rohas, kirjailija ja Hannu Castrén, kuvataiteilija, kriitikko.

 

Seuraavat tilaisuudet: 29.3./19.4./24.5./14.7.

 

 

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.