Sound Art Day Helsinki tuo äänitaidetta esiin elokuussa

21.8.2015

Sound Art Day Helsinki esittelee äänitaidetta 24.8.2015 Helsingin Suvilahdessa. SAD Helsinki on yhteisöllinen projekti, johon osallistuu ääneen keskittyviä taidejärjestöjä, gallerioita ja yksikköjä. Mukana ovat Taiteilijajärjestö MUU ry / MUU Galleria, a listening room, A Room ja Third Space. Tapahtuman tarkoitus on tuoda esille uutta ja vanhaa äänitaidetta ja taiteilijoita sekä luoda kiinnostusta ja kollaboraatioita Suomessa ja kansainvälisesti eri julkaisumuotojen avulla. Tapahtuma järjestetään Magito-studiolla.

Uuden ja ainutlaatuisen äänitaideresidenssin – jonka ensimmäisenä osallistuvana taiteilijana on kanadalainen Devon Bate (BUFFLO) – järjestäjänä MUU ry käynnisti prosessin, jonka seurauksena SAD syntyi. Tapahtuma potentiaali on suuri, koska se tinkimättömästi luo yhteisen taiteellisesti vapaan leikkikentän pienille ja suurille tekijöille. Sen tarkoitus on auttaa äänitöiden julkituomista erilaisissa paikoissa ja tiloissa sekä haastaa ja rikastuttaa jo olemassa olevaan skeneä.

SAD-päivän ensimmäinen Magito-studiolla pidettävä osa tuhrii musiikin ja äänitaiteen rajan sekä leikkii laajemmin äänen ja taiteen erolla. Se tuo esille usean mielenkiintoisen työn jotka mukaantempaavalla liikkeellä kartoittavat uudestaan yleisön paikan suhteessa näihin normaalisti eri asioiksi havaittuihin juttuihin. Työt aktiivisesti kutsuvat kuuntelemaan korvien toiselle puolelle maailmaan jossa abstrakti ääni ei ole yksin, vaan jossa useammat elementit, äänet, symbolit, suhteet, hahmot, ja ihmiset esiintyvät. Tässä paikassa performanssi, narratiivi, valo, ja piirtäminen sotkeentuvat äänelliseen ympäristöön tavalla joka avaa uusia ajatuksia ja tekniikoita koskien soittamisen virtuositeettia, tekojen seurauksia, installaation pituutta, fixed mediaa, ihmisten ja koneiden suhdetta, sekä arkisen loputonta uudelleensijoitusta.

Illan aikataulu:

17-18 Jukka-Pekka Kervinen
18-19 Timo Tuhkanen
19-20 Fernando Visockis
20-21 Arta & Spells Disaster
21-22 Marko Timlin
22-23 Devon Bate (Bufflo)

Tapahtumapaikka: Magito, Kaasutehtaankatu 1, rakennus 7, Suvilahti, Helsinki.

MUUn residenssiyhteistyökumppani:

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö

Seuraava Sound Art Day HELSINKI -tapahtuma järjestetään 19.9.2015 Lava-klubilla, Kansallisteatteri, Helsinki.

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.