Suomen Taiteilijaseura ArtHelsingissä: kolme keskustelua kuvataiteesta

1.9.2016

Kansainvälinen nykytaidetapahtuma ArtHelsinki järjestetään Messukeskuksessa 7.-11.9.2016 samanaikaisesti Habitare huonekalu-, sisustus- ja design-tapahtuman kanssa.

ArtHelsinki esittelee monipuolisen kokonaisuuden kansainvälisiä ja suomalaisia nykytaidetoimijoita sekä kattavan ja laadukkaan ohjelmiston niin taidealan ammattilaisille kuin laajalle yleisölle.

Suomen Taiteilijaseura järjestää kolme kuvataideaiheista keskustelutilaisuutta yhteistyössä ArtHelsingin kanssa.

Keskiviikko 7.9.2016 klo 15-16
Ahead hall / Arena stage

Saako taidetta instata?

Keskustelu kuvataiteesta sosiaalisessa mediassa. Mitä voi instata ja millä ehdoilla? Mitkä säännöt pätevät somessa ja verkossa? Mukana tietoisku kuvataiteen tekijäoikeuksista. Aiheesta keskustelemassa ovat Taidematkustaja-bloggari Laura Boxberg, kuvataiteilija Sami Havia ja visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö Kuvaston toimitusjohtaja Tommi Nilsson.

Torstai 8.9.2016 klo 16-17
Ahead hall / Arena stage

Seitsemän syytä käydä taidegalleriassa

Taidegalleria on oivallinen paikka tutustua nykytaiteeseen, sillä taidetta oppii tuntemaan sitä kokemalla. Ainoa riski on, että saatat rakastua elämäsi taideteokseen! Kerromme keskustelussa seitsemän hyvää syytä käydä taidegalleriassa. Aiheesta keskustelemassa mm. turkulaisen Titanik-gallerian johtaja Eliisa Suvanto ja galleria Forum Boxin toiminnanjohtaja Alina Mänttäri-Buttler. Muut osallistujat julkistetaan pian.

Sunnuntai 11.9.2016 klo 12-13
Ahead hall / Arena stage

Taiteen hankkiminen tavaksi

Mistä tietää kohdanneensa sen oikean taideteoksen? Mitä merkitsevät punaiset täplät taidegallerian seinillä? Taiteen ostamisesta keskustelevat taidemaalari Ilari Hautamäki, valokuvataiteilija ja Valokuvataiteilijoiden liiton puheenjohtaja Ida Pimenoff  ja toimittaja sekä taiteen ystävä Maria Veitola.

Keskustelut käydään suomeksi, ja ne juontaa STS:n viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen.

Päivitämme ohjelmaa Facebookissa

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.