Taidemaalareiden teosvälitys 15.3.-24.3.2013

19.2.2013

500 kuvataiteilijaa – 1 400 taideteosta

 

Taide torjuu taantumaa

Suomen suurin kuvataidetapahtuma järjestetään Kaapelitehtaalla Helsingissä 15.3.- 24.3.2013 Taidemaalariliiton vuosittaiseen teosvälitykseen osallistuu yli 500 Taidemaalariliittoon kuuluvaa ammattitaiteilijaa, Merikaapelihallin 3 500 m2 tilassa on esillä yli 1400 teosta. Teosvälitys on ainutlaatuinen tilaisuus saada kokonaiskuva Suomen nykymaalaustaiteesta ja nähdä millaisia tekijöitä taidekentällä nyt on. Esillä on paljon teoksia vasta taidekouluista valmistuneilta nuorilta uraansa aloittelevilta taiteilijoilta.

Taidemaalariliiton teosvälityksellä on pitkät perinteet. Tilaisuus oli 1970-luvulla valtion taidehankintojen ostotilaisuus. Nykyisin teosvälityksen ostajista valtaosa on yksityishenkilöitä. Vanha tehdasrakennus tarjoaa mielenkiintoiset puitteet perinteisestä taidenäyttelystä poikkeavalle tilaisuudelle, ja se houkuttelee paikalle myös runsaasti yleisöä galleria- ja museonäyttelyiden kävijäkunnan ulkopuolelta. Teosvälityksen tavoitteena onkin löytää uutta kuvataideyleisöä, madaltaa kynnystä kuvataiteen näkemiseen.

Vuonna 2012 teosvälitysnäyttelyssä vieraili lähes 20 000 kävijää. Katsojat ovat ottaneet teostarjonnan runsauden hyvin vastaan: suuresta määrästä löytää aina itseään koskettavia teoksia. Teosten hinnat ovat taiteilijoiden määrittelemiä, ostamansa teoksen saa heti mukaan ja ostajalla on mahdollisuus korottomaan osamaksuun. Entisten vuosien tapaan odotamme paikalle runsaasti yleisöä; perheitä, nuoria ja vanhoja, yrityksiä ja yhteisöjä. Tervetuloa tekemään löytöjä!

Yleisöesittelyt ’Rakastu maalaukseen’  la 16.3., su 17.3., la 23.3. ja su 24.3. klo 12 ja klo 14. Tilauksesta esittelyitä ryhmille myös muina aikoina.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen jo torstaina 14.3., jolloin tilaisuus on avoinna ajanvaranneille.

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.