Taidemaalariliiton teosvälitys avautuu lauantaina Kaapelitehtaalla

8.3.2017
Taidemaalariliiton teosvälitys Kaapelitehtaalla. Kuva: Taidemaalariliitto.

Suomen suurin kuvataidetapahtuma Taidemaalariliiton teosvälitys valloittaa jälleen Kaapelitehtaan. Ovet avautuvat yleisölle tulevana lauantaina 11.3. klo 11. Vuosittainen maalaustaiteen suurtapahtuma kokoaa Merikaapelihalliin yli 1500 taideteosta lähes kuudeltasadalta Taidemaalariliittoon kuuluvalta ammattitaiteilijalta.

Teosvälitys on ainutlaatuinen tilaisuus saada kokonaiskuva Suomen nykymaalaustaiteesta ja nähdä millaisia tekijöitä taidekentällä nyt on. Teosten tyylillinen kirjo on laaja ja toteutustavoiltaan ne edustavat useita maalaustaiteen tekniikoita. Teoksia on esillä sekä pitkän linjan ammattilaisilta että monilta nuorilta, vasta uransa alkuvaiheessa olevilta taiteilijoilta.

Maalauksen ainutkertainen kyky kuvata niin sisäistä kuin ulkoistakin todellisuutta on viehättänyt ihmistä kautta aikojen. Teosvälitys on oiva tilaisuus löytää itseään koskettavia ja hurmaavia teoksia. Valtavasta teosmäärästä löytävät varmasti omansa niin ensimmäisiä teoshankintojaan tekevät kuin kokeneet keräilijätkin. Teosvälityksestä hankitut teokset saa heti mukaan ja osto on mahdollista myös korottomalla osamaksulla. Oman kokoelman kerääminen kannattaa aloittaa nyt!

Tapahtumassa vierailee vuosittain lähes 20 000 kävijää. Maalaustaiteen suurtapahtuma houkuttelee paikalle runsaasti yleisöä myös galleria- ja museonäyttelyiden vakiintuneen kävijäkunnan ulkopuolelta. Teosvälityksen yhtenä tavoitteena onkin löytää uutta kuvataideyleisöä ja madaltaa kynnystä kuvataiteen seuraamiseen. Vanha tehdasrakennus tarjoaa perinteisestä taidenäyttelystä poikkeavalle tapahtumalle mielenkiintoiset puitteet. Suomen suurimpana kuvataidetapahtumana Taidemaalariliiton teosvälitys on kokemus sinänsä!

Taidemaalariliiton teosvälityksellä on pitkät perinteet. Tilaisuus aloitettiin 1970-luvulla suurelta yleisöltä suljettuna valtion taidehankintojen ostotilaisuutena. Nykyisin Teosvälityksestä teoksia ostavista valtaosa on yksityishenkilöitä, mutta yhä edelleen Teosvälityksestä tehdään hankintoja myös julkisiin kokoelmiin.

Taidemaalariliiton teosvälitys 11.3.–19.3.2017
Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Avoinna: ma–pe 12–18, la–su 11–17. Vapaa pääsy. Tervetuloa!
Yleisöesittelyt lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 ja 14.

Teosvälitys

 

Kaapelitehtaalla järjestetään Teosvälityksen kanssa samaan aikaan Teollisuustaiteen Liitto Ornamon Teosmyynti. Teosmyynti kokoaa Kaapelitehtaan Puristamoon laajan kattauksen suomalaista taideteollista taidetta noin sadalta Ornamon jäsentaiteilijalta. Myös Teosmyynnistä hankitun teoksen saa heti mukaansa. Lisätietoja:

Ornamon Teosmyynti 2017

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.