Taiteilijaresidenssit kokoontuivat Tokiossa

13.12.2012
Youkobo Art Space residenssin studio, (C) Youkobo Art Space

TEKSTI: RIIKKA SUOMI-CHANDE

Kansainvälisen taiteilijaresidenssien verkoston Res Artisin jäsenet kokoontuivat 25.–28.10. konferenssissa Tokiossa. Kokouksen painopisteenä oli Aasia ja sen eri residenssitoimijat, erityisesti keskityttiin kulttuurin ja residenssien rooliin yhteiskunnan ja ympäristön eri kriisitilanteista selviytymisessä, kuten Japanin maanjäristyksestä (3.11.2011). Lisäksi keskusteltiin residenssien toimintakentän muutoksista, yhteistyömahdollisuuksista ja toiminnan arvioinnista.

Osallistujilla oli kokouksen aikana mahdollisuus tutustua kahteen Tokiossa toimivaan residenssiin. Tokion keskustassa sijaitsee mittava monialainen residenssikeskus Tokyo Wonder Site, jolla on useampia eri residenssiohjelmia sekä taiteilijavaihtoa kansainvälisten yhteistyöpartnereiden kanssa. Kauempana keskustasta sijaitseva Youkobo Art Space taas on viehättävä taiteilijavetoinen, kaksi työ- ja asuintilaa sekä gallerian käsittävä keskus ja residenssiohjelma. Molemmissa residensseissä on ollut vieraana myös suomalaisia taiteilijoita.

Suomalaisia residenssitoimijoita oli kokouksessa mukana seuraavasti: KulttuuriKauppila, Lasaretinväylän taidehalli ja residenssiohjelma – kehittämishanke 2011–2013, sekä Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö.

Res Artis -verkosto juhlistaa vuonna 2013 kaksikymmenvuotista toimintaansa.

Lisätietoa Japanin residensseistä löytyy täältä.

Share:

    Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa.