7 syytä kuulua Kuvastoon

24.9.2013

1. Enemmän aikaa luomiselle

Tekijänoikeudet voivat olla mutkikkaita ja oikeuksien selvittäminen on aikaa vievää. Asiakkaana jätät hallinnollisen työn meille.

2. Mahdollisuus saada korvauksia

Monet asiakkaastamme saavat näyttely- ja julkaisukäytöstä korvauksia säännöllisesti. Ovat korvaukset sitten isoja tai pieniä – useimmat pitävät niitä tervetulleina lisäansioina.

3. Neuvotteluvoima ja edunvalvonta

Oikeuksien ajaminen itse voi olla suuri haaste.  Kuvastolla on 25 vuoden kokemus kuvataiteilijoiden tekijänoikeuksista ja se edustaa noin 2100 kotimaista taiteilijaa ja noin 50000 ulkomaista taiteilijaa. Asiakkaana voit auttaa Kuvastoa vahvistamaan taiteilijoiden oikeuksia.

4. Osallisuus

Asiakkaana annat meidän tehdä sopimukset teoksiesi käytöstä, mutta pidät itse moraaliset oikeudet; kontrollin miten teoksiasi käytetään.

5. Apua ja neuvontaa

Onko sinulla kysymyksiä omista oikeuksistasi tai yleisesti visuaalisen alan tekijänoikeuksista? Kuvastosta saat ilmaista tekijänoikeudellista neuvontaa.

6. Kansainvälinen edustus

Taiteilijan on vaikea seurata oikeuksiaan ulkomailla. Kuvastolla on vastavuoroisuussopimuksia yhteensä 34 eri kansainvälisen kuva-alan järjestön kanssa, joten sisarjärjestöt edustavat ulkomailla myös suomalaisia taiteilijoita.

7. Se on ilmaista

Kuvaston jäsenyys on ilmaista. Kun keräämme korvauksia sinulle, vähennämme prosenttiosuuden hallintokulujen kattamiseksi.

www.kuvasto.fi