Alfred Kordelinin säätiö palkitsi Antti Tantun

8.11.2016
Alfred Kordelinin säätiön myöntämät palkinnot jaettiin sunnuntaina 6. marraskuuta.2016 säätiön vuosijuhlassa Helsingissä. Palkinnon saajat kuvataiteilija Antti Tanttu (vas), suomen kielen professori, emerita Kaisa Häkkinen sekä toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen säätiön vuosijuhlassa sunnuntaina Helsingissä.
Alfred Kordelinin säätiön myöntämät palkinnot jaettiin viikonloppuna säätiön vuosijuhlassa Helsingissä. Palkinnon saajat kuvataiteilija Antti Tanttu (vas), suomen kielen professori, emerita Kaisa Häkkinen sekä toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen säätiön vuosijuhlassa sunnuntaina Helsingissä.

Alfred Kordelinin säätiö palkitsi viikonloppuna kuvataiteilija Antti Tantun vuosittaisella palkinnollaan. Palkinto on tunnustus suomalaisen sivistyksen hyväksi tehdystä työstä. Muut kolme palkinnonsaajaa ovat julkistalouden professori Markus Jäntti, toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen,  sekä suomen kielen professori, emerita Kaisa Häkkinen.

Palkinnot jaettiin viikonloppuna säätiön vuosijuhlassa. Palkinnot ovat arvoltaan 30 000 euroa ja ne myönnetään kannustuksena ja tunnustuksena suomalaisen sivistyksen hyväksi tehdystä työstä.

Alfred Kordelinin säätiön hallitus myönsi lokakuun lopussa runsaat 3,3 miljoonaa euroa apurahoja suomalaisen kulttuurin tukemiseen.

34% apurahoista myönnettiin tieteille, 28% taiteille, 19% kirjallisuudelle ja 19% kansanvalistukselle.

Elokuun päähakuun tuli 5 232 hakemusta. Tukea myönnettiin 324 yksityishenkilölle, työryhmälle ja yhteisölle.

Hakijoiden määrä kasvoi 6% viimevuotisesta, ja apurahan sai 6% hakijoista.

Espoolaisen Antti Tantun palkintoperusteluissa mainitaan, että hän on näkemyksellinen kuvataiteilija, joka on jo 30 vuoden ajan tuonut nähtäväksemme hämmästyttävän hienoja puupiirroksia. Perusteluissa kiitellään myös sitä, että Tantun teokset vievät taiteentekemisen perusasioiden äärelle.

Tanttu kaivertaa puuta ja painaa vedoksensa käsin. Hänen aiheistaan mainitaan, että teosten merkitykset eivät koskaan ole ilmeisiä, vaan työt jäävät kutkuttavan arvoituksellisiksi ja monimerkityksisiksi. Tantun kuvamaailman kauneus on jylhää ja ankaraa, mutta katsojaa palkitsevaa.