Anna-Kaisa Rastenberger professoriksi Kuvataideakatemiaan

7.4.2016
Kuva Heikki Pölönen
Kuva Heikki Pölönen

FT Anna-Kaisa Rastenberger on nimitetty Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden professoriksi. Hän aloittaa viiden vuoden määräaikaisessa tehtävässä 1. toukokuuta 2016.  Professuuri täytettiin kutsumenettelyllä, kertoo Kuvataideakatemia.

Anna-Kaisa Rastenberger on työskennellyt kuraattorina, kirjoittajana, tutkijana ja opettajana kotimaassa ja ulkomailla sekä vuodesta 2009 Suomen Valokuvataiteen museon intendenttinä. Rastenberger kertoo olevansa kiinnostunut taiteen esittämisen käytännöistä sekä fyysisissä että digitaalisissa ympäristöissä. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistosta taidehistorian oppiaineesta.

Kuvataideakatemiassa järjestetään vuosittain noin 50 näyttelyä ja lukuisia muita julkisia esiintymisiä, jotka ovat osa opiskelua ja tutkintoa. Esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden professorin vastuulle tulee Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelma sekä kaikille opiskelijoille kuuluva esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden opetus.

”Taiteen erilaisilla esittämiskäytännöillä sekä näyttelytoiminnalla on suuri painoarvo kuvataiteilijan koulutuksessa, ja alueen opetuksen kehittäminen on meille tärkeää. Anna-Kaisa Rastenberger tuo laajan osaamisensa ja kansainvälisten verkostojensa kautta yhteisöömme arvokkaan lisän”, Kuvataideakatemian dekaani Markus Konttinen toteaa.