Anssi Pulkkinen on Suomen Kuvanveistäjäliiton uusi puheenjohtaja

26.5.2016

Suomen Kuvanveistäjäliitto on valinnut kevätkokouksessaan kuvataiteilija Anssi Pulkkisen liiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Anssi Pulkkinen. Kuva Pirje Mykkänen /Kansallisgallerian kuvapalvelu.
Anssi Pulkkinen. Kuva Pirje Mykkänen /Kansallisgallerian kuvapalvelu.

Helsingissä asuva Anssi Pulkkinen (s. 1982) on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja Aalto-yliopistossa, ja tekee parhaillaan kuvataiteen tohtorintutkintoa Taideyliopiston Kuvataideakatemialle. Kuvataiteilijana hän on menestynyt useissa julkisen taiteen kilpailuissa, sekä yksin että  yhteistyössä kuvanveistäjä Taneli Rautiaisen kanssa. Kuluvana vuonna hänet on palkittu Kiasman, sekä Norwegian School of Sport Science’n kansainvälisissä taidekilpailuissa. Pulkkisen teoksia on myös useissa julkisissa kokoelmissa, ja kevään 2015 hän työskenteli taiteilijaresidenssissä nykytaiteenkeskus Wielsissä, Brysselissä.

Puheenjohtajana aloittavalla Pulkkisella on myös vankka kokemus taiteilijapolitiikasta järjestötoiminnan kautta. Tätä ennen hän on toiminut Suomen Kuvanveistäjäliitossa hallituksen jäsenenä vuodesta 2013 ja varapuheenjohtaja vuoden 2015 alusta lähtien.

Puheenjohtajana Pulkkinen korostaa yhteistyön tärkeyttä ja ulospäin suuntautumista.

Tavoitteenani on kehittää ja voimistaa liittoa entistä dynaamisemmaksi kulttuuritoimijaksi ja ääneksi nykytaiteen kentällä.

”Lähtökohtana liiton toiminnalle on nykytaiteilijoiden yhteen saattaminen, sekä avoimen vuoropuhelun ja yhteistyön edistäminen alalla. Tärkeää olisi saada aktivoitua niin liiton jäsentaiteilijoiden valtava potentiaali, kuin alan uusia tekijöitä mukaan toimintaan. Tavoitteenani on kehittää ja voimistaa liittoa entistä dynaamisemmaksi kulttuuritoimijaksi ja ääneksi nykytaiteen kentällä.”

Kuvanveistäjäliiton varapuheenjohtajaksi valittiin  kuvataiteilija Kaisu Koivisto ja uutena jäsenenä hallitukseen valittiin kuvanveistäjä Erkki Kannosto.  Muina hallituksen jäseninä jatkavat Frank Brümmel, Sakari Kannosto, Virpi Kanto ja Ville Mäkikoskela.