ANTI-festivaali mukaan Euroopan komission ohjelmaan – tulossa mm. työskentelylaboratorioita ja taiteilijaresidenssejä

13.5.2016
Pekka Mäkinen. Megafoni-projekti, ANTI-festivaali 2014.
Pekka Mäkinen. Megafoni-projekti, ANTI-festivaali 2014.

ANTI-festivaali ja sen kahdeksan eurooppalaisen kumppanin Future DiverCities – Creativity in Urban Contex-hanke on valittu Euroopan komission Creative Europe -ohjelmaan. 529 hakijan joukosta mukaan pääsi 15 suurta yhteistyöhanketta. 2 miljoonan euron rahoituksen saanut Future DiverCities on yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on kehittää uudenlaista luovaa yhteistoimintaa ja uusia ratkaisuja taiteen levitykseen.

Nelivuotinen hanke alkaa syyskuussa 2016 ja se pyrkii muun muassa takaamaan kaupunkien kulttuurisen monimuotoisuuden Euroopassa ja kulttuuritoimijoiden kokeilevat kehityssuunnat tulevaisuudessa. ANTI-festivaali on ollut kehittämässä hanketta alusta alkaen, vuodesta 2014 saakka.

Future DiverCities toteuttaa työskentelylaboratorioita, taiteilijaresidenssejä, julkisia esityksiä ja yleisöä osallistavia tapahtumia. Taiteellisten sisältöjen painotus on musiikissa ja media- sekä katutaiteessa, ja taiteellisella toiminnalla haetaan myös sosiaalisia vaikutuksia. ANTI-festivaali kertoo, että hankkeen myötä se pääsee kumppaneineen  entistä paremmin hyödyntämään digitalisaatiota, joka tarjoaa uusia mahdollisuuksia niin ihmisten väliselle yhteydenpidolle kuin myös kansainväliselle yhteistyölle ja taiteen levitykselle.

Isobritannialaisen Superactin johdolla Future DiverCities tuo yhteen eri kumppanimaiden osaajia ja paikallisia yleisöjä innovatiivisten, digitaalisten menetelmien avulla. Hankkeessa on mukana muun muassa teknologiayritys ja taiteen tuotantotaloja sekä festivaaleja ympäri Eurooppaa: Superact (Wellington, Englanti), Anti – Contemporary Art Festival (Kuopio, Suomi), 1D Lab  (Saint Etienne, Lyon & Pariiisi, Ranska), Public Art Lab (Berliini, Saksa), CitiLab (Cornella, Espanja), Seconde Nature (Aix en Provence, Ranska), BEK (Bergen, Norja), Kontejner (Zagreb, Kroatia) ja Liepaja City Council (Latvia).