Arja Miller EMMAn näyttelyintendentiksi

2.6.2017
Arja Miller siirtyy EMMAn näyttelyintendentiksi Kiasmasta. Kuva: Ari Karttunen / EMMA

Espoon taidemuseosäätiö on nimittänyt EMMAn uudeksi näyttelyintendentiksi FM Arja Millerin. Hän aloitti tehtävässään kesäkuun alussa.

Arja Miller (s. 1968) siirtyy tehtävään Nykytaiteen museo Kiasmasta, jossa hän on työskennellyt intendenttinä sekä kokoelma- ja näyttelytoiminnoissa. Miller on vastannut useiden kansainvälisten näyttelyiden ja projektien vetämisestä sekä kuratoinnista. Hän toimi muun muassa ARS17-näyttelyn verkkotaiteen osuuden projektivastaavana ja kuraattorina.

”Olen innokas olemaan mukana luomassa EMMAsta yhä elämyksellisempää ja yllätyksellisempää taiteen, taiteilijoiden ja eri yleisöjen välistä kohtaamispaikkaa. Jo olemassa olevat EMMAn näyttelylinjaukset suomalaisen ja kansainvälisen modernismin elävästä vuoropuhelusta sekä aktiivinen suhde nykytaiteeseen ja designiin ovat mielestäni valtavan potentiaalisia alueita. Haluan EMMAn intendenttinä tehdä uusia kansainvälisiä avauksia ja kehittää näyttelyitä suuntaan, jossa kävijä tuntee pääsevänsä osalliseksi taiteen voimasta ja luovasta prosessista”, Miller kertoo tiedotteessa.