Kuvataidepalvelu Art Advisor on nyt avattu

2.11.2015Kirjoittaja: Miisa Pulkkinen
Kuvakaappaus Art Advisorista.

Art Advisor -kuvataidepalvelu avattiin yleisölle maanantaina. Illalla julkistettiin palvelun ensimmäinen Art Cache -taiteilijaohjelman teos, joka on yhdisvaltalaisen Megan Snowen Massage.

Art Advisor on kuvataiteilijoiden Teemu Lindroosin ja Pasi Rauhalan karttapohjainen kuvataidepalvelu, joka kertoo, mitä kuvataidenäyttelyitä missäkin galleriassa, museossa tai kaupungissa on parhaillaan katsottavissa. Palvelun avulla voi tarkistaa vaikkapa, mitä näyttelyitä on meneillään, ja mitkä ovat päättymässä. Palvelu on tarkoitettu taiteilijoille, gallerioille ja muille näyttelynjärjestäjille sekä yleisölle.

Maanantaina julkistettu palvelu on verkkoversio. Sovellus julkaistaan vuodenvaihteessa. Palvelu toimii osoitteessa http://www.artadvisor.fi/

Art Advisor julkaistiin useilla kielillä: Se toimii suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi, ja on heti käytettävissä globaalisti. Palvelu tähtää kansainvälisille markkinoille.

Maanantaina juhlittiin myös Art Advisorin ensimmäisen paikkasidonnaisen taideteoksen avajaisia. Ensimmäinen Art Cache eli Taidekätkö-taiteilijaohjelman teos on yhdysvaltalaistaiteilija Megan Snowen Massage. Teoksen sijainti paljastuu Art Advisorista. Jatkossa sarjassa hyödynnetään myös lisättyä todellisuutta, kun sovelluksessa otetaan käyttöön Arilyn Augmented Reality.

Art Advisorin kehitystyötä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Konstsamfundet ja AVEK CreMa.

Taiteilija-lehti kertoi Art Advisorista ensimmäisen kerran kesällä: https://taiteilijalehti.fi/art-advisor-mullistaa-kuvataidetta/