Åström-stipendit Elina Brotherukselle ja Nea Lindgrénille sekä Sándor Válylle

1.4.2015Kirjoittaja: Miisa Pulkkinen
Vallilan ateljeetalo Helsingissä.
Vallilan ateljeetalo Helsingissä.

Suomen Taiteilijaseuran hallitus on valinnut Åström-stipendien saajiksi valokuvataiteilija Elina Brotheruksen sekä kuvataiteilijat Nea Lindgrénin ja Sándor Vályn. Lindgrén ja Vály jakavat Helena Åström –ateljeen. Taiteilijat saavat ateljeen ilmaiseksi käyttöönsä kolmen vuoden ajaksi toukokuusta alkaen.

Stipendiateljeet sijaitsevat Vallilan taiteilijatalossa Helsingissä. Ne on nimetty talon testamenttilahjoituksen tehneiden taidemaalari Werner ja Helena Åströmin mukaan.

Valokuvataiteilija Brotherus saa käyttöönsä Werner Åström –ateljeen. Oma ateljee on hänelle ensimmäinen Suomessa.

”Ensimmäistä kertaa saan oman ateljeetilan, jossa pystyn tekemään kuvaustyötä. Tarvitsen käyttöni klassisen työhuoneen, varasto minulla jo on. Olen 43-vuotias ja tämä on ensimmäinen oma työhuoneeni. Se kertoo siitä, kuinka vaikea tilanne Helsingin taiteilijoilla on”, kertoo Brotherus.

Nea Lindgrénillä ja Sándor Válylla on selvät suunnitelmat ateljeetyöskentelylle. He alkavat heti vapun jälkeen viimeistellä ateljeessaan teoksia Mäntän kuvataideviikoille. Lindgrénillä on lisäksi loppuvuodesta näyttely tm•galleriassa.

”Olemme todella iloisia. Meille on todella suuri helpotus, että voimme jatkaa töitä. Tämä antaa mahdollisuuden toteuttaa ideoita, joita olemme suunnitelleet jo vuosia”, toteaa Vály.