Ateljeesäätiön uusi asiamies on arkkitehti Milla Nummikoski

9.12.2021

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön asiamieheksi on valittu arkkitehti Milla Nummikoski. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2022 alussa.

Nummikoski siirtyy tehtävään Helsingin kaupungin asemakaavoitustehtävistä, joissa hän on toiminut kaupunkikehityshankkeiden projektinvetäjänä ja poliittisena valmistelijana.

Nummikoski on ammatissaan keskittynyt kaupunkiympäristöjen kehittämiseen sekä vanhan rakennuskannan vaalimiseen ja uudiskäyttöihin kulttuuritoimintoihin ja luovaan työntekoon perustuen. Hänelle on monen mittakaavan rakennus- ja kehityshankkeiden myötä kokemusta muun muassa strategisesta suunnittelusta, toiminnallisesta konseptoinnista sekä monialaisesta yhteistyöstä ja vuorovaikutuksesta. Aalto-yliopistossa suoritetun arkkitehdin tutkinnon jälkeen Nummikoski on tehnyt kattavasti arkkitehtuuri- ja taidealan erikoistumisopintoja.

“Tehtävä Ateljeesäätiössä on monipuolisuudessaan ja vaikuttavuudessaan äärimmäisen hieno ja innostava. Odotan kovasti, että pääsen hyödyntämään osaamistani kuvataiteilijoiden työskentelyedellytysten parantamiseksi, ja huolehtimaan säätiön lukuisista kiinnostavista rakennuksista ja tulevista tilahankkeista. Samalla toivon oppivani paljon uutta taidesektorin toiminnasta ja lainalaisuuksista”, sanoo Nummikoski.

Säätiön asiamiehenä vuodesta 2010 työskennellyt arkkitehti Tuula Paalimäki jää eläkkeelle keväällä 2022.

Ateljeesäätiö on suomalaisten kuvataiteilijoiden perustama valtakunnallinen säätiö, joka hallinnoi ja vuokraa ateljeita, työtiloja ja ateljeeasuntoja suomalaisille kuvataiteilijoille kotimaassa ja ulkomailla, sekä toimii muullakin tavoin kuvataiteilijoiden työskentelyedellytysten parantamiseksi. Säätiön kotimaisissa ateljeeasunnoissa ja työtiloissa on noin 320 pysyvää taiteilijavuokralaista.