Ateneum tukee turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksia EGSin banderollin avulla

10.3.2017

Ateneumin taidemuseo on nostanut seinälleen banderollin osoittaakseen tukea turvapaikan hakijoiden ihmisoikeuksille. Taidemuseo tuo esiin myös kulttuuri- ja taidealan ammattilaisten kannanoton humaanin pakolaispolitiikan ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen puolesta. Ateneumin teko on herättänyt runsaasti myönteistä huomiota sosiaalisessa mediassa.

Ateneum julkaisi tiedon banderollista Facebook-sivullaan. Postaus on kerännyt runsaasti myönteistä huomiota.

Taidemuseon seinällä olevassa banderollissa on kuva graffititaiteilija EGSin teoksesta Europe’s Greatest Shame #11, joka  kommentoi Välimerellä tapahtuvaa humanitaarista kriisiä.

Nyt jo yli 10 000 ihmistä on osallistunut taide- ja kulttuurialan ammattilaisten kannanottoon humaanin pakolaispolitiikan ja ihmisoikeuksien puolesta. Kannanoton voi lukea täällä.

Kannanotossa arvostellaan sitä, että turvapaikanpäätösten valitusaikoja on lyhennetty, turvapaikkaperusteita on kiristetty ja perheenyhdistäminen on tehty vaikeammaksi. Kannanotossa vaaditaan turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittamista. Se on myös tuen osoitus turvapaikanhakijoille, jotka osoittavat mieltään Helsingin Rautatientorilla. Mielenosoitus on käynnissä Ateneumin taidemuseota vastapäätä.