AVEK tuki audiovisuaalista kulttuuria 1,5 miljoonalla eurolla viime syksynä

9.1.2017

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on syksyn 2016 aikana myöntänyt erilaisia audiovisuaaliselle kulttuurille suunnattuja tukia reilut 1,5 miljoonaa euroa.

Mediataidetta tuettiin 76 500 eurolla ja tukea sai 18 teosta. Lyhyt- ja dokumenttielokuville AVEK myönsi 555 000 euroa.  Kaikkiaan AVEKin tukea sai 73 hanketta.

Tukea saaneista mediataiteen teoksista käsikirjoitustukea sai kaksi teosta, tuotantotukea samoin kaksi ja jälkituotantotukea yksi teos. Kohdeapurahan sai 13 mediataideteosta.

”Niin hakemuksissa kuin päätöksissäkin näkyvät suomalaisuuden ja yhteisöllisyyden teemat”, sanoo mediataiteen tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo tiedotteessa.

Esimerkiksi Dave Berg viimeistelee mustan huumorin sävyttämää teostaan suomalaisesta keskustelukulttuurista.

Rakennettua ympäristöä käsittelee esimerkiksi Riikka Kuoppalan ja Thomas Martinin yhteisöllinen teos, joka pureutuu maunulalaiseen lähidemokratiaan. Arkkitehtuuri ja sen muutokset taltioituvat myös Anu Miettisen seuratessa Vartiosaaren elämää ja Saara Ekströmin kuvatessa Helsingin Olympiastadionia.

Lyhyt- ja dokumenttielokuvien osuus koko tukisummasta oli jälleen suurin, yli 555 000 euroa. Tukea saivat uusille dokumenttielokuville etenkin kokeneet tekijät, kuten Mika Kaurismäki dokumentille Ryhmis ja Pekka Lehto, joka viimeistelee dokumenttia  huumepoliisi Jari Aarnion tapauksesta.

 

Kehittelytuki Vieterin kokonaissumma oli 63 500 euroa. Lisäksi AVEK on jakanut kulttuurivientitukea 107 000 euroa, koulutusapurahoja ja kurssitukea 40 000 euroa sekä festivaalitukea 102 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahoista on myönnetty DigiDemo-tukea 393 000 euroa ja CreMa-tukea 247 500 euroa.