Elina Brotherus voitti valokuvakilpailun ja valloitti teoksillaan Pompidou-keskuksen

2.10.2017
Elina Brotherus: Flux Harpsichord Concert.

Elina Brotherus voitti keväällä Carte Blanche PMU -valokuvapalkinnon. Nyt hän pitää parhaillaan ensimmäisenä suomalaisena valokuvataiteilijana yksityisnäyttelyä Pariisin Pompidou-keskuksessa.

Helmikuussa Elina Brotherus sai kuulla voittaneensa ranskalaisen raviveikkausyhtiön, PMU:n valokuvakilpailun. Voitto takasi hänelle palkintonäyttelyn yhdessä maailman tunnetuimmista nykytaiteen keskuksista, Pariisin Pompidoussa. Asiasta uutisoi Frame Contemporary Art Finland.

Brotheruksen Règle du jeu -näyttely avautui keskuksen valokuvataiteen galleriassa 27. syyskuuta. Inspiraation näyttelyn teoksiin Brotherus sai etenkin 60-luvun fluxus-taidesuuntauksesta, jota hän tutki jo vuonna 2016 osallistuessaan kansainväliseen Prix Elysée -kilpailuun. Hän sijoittui kilpailussa lopulta kahdeksan parhaan joukkoon ja sai palkintosumman, joka mahdollisti idean jatkotyöstön.

Règle du jeu -näyttelyssä on esillä noin viisikymmentä valokuvaa ja kuusitoista videoteosta. Teoksissa esiintyy Brotheruksen lisäksi hänen tanssija ja koreografi Vera Nevanlinna.

Teokset ovat näytillä Pompidou-keskuksessa 22. lokakuuta saakka. Suomessa Brotheruksen uusia teoksia tullaan näkemään Mäntän Serlachius-museossa kesäkuussa 2018.

Lue myös: Elina Brotherus valotti suunnitelmiaan fluxuksen ja performanssien parissa, kun hän muutti työskentelemään Suomen Taiteilijaseuran stipendiateljeehen 2015.

Åström-stipendiaatit totuttelevat valoon ja manaavat turhaa sääntelyä