Elina Suoyrjö ohjelmapäälliköksi New Yorkiin, Titanikin johtoon Mirjami Schuppert

19.8.2020
Elina Suoyrjö (vas.) ja Mirjami Schuppert. Kuvat: Hertta Kiiski

Kuraattori, filosofian tohtori Elina Suoyrjö on valittu Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin ohjelmapäällikön tehtävään. Suoyrjö on toiminut viimeiset kolme vuotta turkulaisen Titanik-gallerian johtajana. Hän on väitellyt tohtoriksi Lontoon Middlesexin yliopistosta ja opiskellut Helsingissä ja Tukholmassa taiteen historiaa, kuratointia ja sukupuolentutkimusta.

”Olen todella innoissani uudesta tehtävästä ja sen tuomista haasteista ja mahdollisuuksista juuri tässä ajassa, ja odotan innolla pääseväni instituutin tiimin kanssa työstämään korkeatasoista ohjelmistoa, jossa otetaan vahvasti huomioon sekä ekologiset että sosiopoliittiset muuttujat”, Suoyrjö luonnehtii tulevaa työtään.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti perustettiin vuonna 1990 Suomen Taiteilijaseuran, SAFAn ja Ornamon toimesta suomalaisten taiteilijoiden, muotoilijoiden ja arkkitehtien residenssikeskukseksi. Instituutti tuottaa monialaisia sisältöjä ja edistää vuoropuhelua amerikkalaisten ja suomalaisten ammattilaisten välillä.

Suoyrjön tilalle taiteilijajärjestö Arte ry:n ja sen ylläpitämän Titanikin johtoon on valittu kuraattori Mirjami Schuppert. Schuppert on toiminut kuraattorina, tuottajana ja kirjoittajana, ja hän on toteuttanut näyttelyitä ja tapahtumia Suomessa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Tällä hetkellä Schuppert asuu ja työskentelee Potsdamissa Saksassa. Viime vuosina hän on myös toteuttanut projekteja galleriatilojen ulkopuolella, tutkien taiteen kohtaamista julkisessa tilassa. Schuppertin erityiskiinnostus on eettisyys taidetyössä ja taiteilijan ja kuraattorin välisessä yhteistyössä.