EMMAn Nubben-julkaisu palkittiin parhaana taidekirjana Iittalan taidekirjapäivillä

14.6.2016
Kuva: Ella Tommila / EMMA
Kuva: Ella Tommila / EMMA

EMMA – Espoon modernin taiteen museon Nubben – Lars-Gunnar Nordström -julkaisu on valittu vuoden 2015 parhaaksi taidekirjaksi Iittalan valtakunnallisilla taidekirjapäivillä. Kunniamaininnan saivat Kiasman julkaisema Ismo Kajander: Anartisti sekä Suomen Taideyhdistyksen julkaisema Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen: Chaos & Beauty.

Nubben-julkaisu palkittiin tuomariston yksimielisellä päätöksellä . Kirja palkittiin viikonloppuna Eliel Aspelin  -palkinnolla, joka on Harri Koskisen suunnittelema lasiveistos.

Nubben – Lars-Gunnar Nordström on taiteilijan elämää ja taidetta kartoittava julkaisu, joka liittyy taiteilijan tuotantoa esittelleeseen näyttelyyn EMMAssa 2015. Julkaisu on ensimmäinen Nordströmin taidetta kattavasti käsittelevä kirja. Se esittelee monipuolisesti taiteilijan henkilökuvaa, tuotantoa ja toimintaa taiteen kentällä. Kirjan on toimittanut EMMAn kokoelmaintendentti Henna Paunu ja kirjan kirjoittajina ovat olleet Oscar Ortiz-Nieminen, Erik KruskopfSerge Lemoine sekä Mauri Niemi. Kirja on toteutettu yhteistyössä Lars-Gunnar Nordström Säätiön kanssa.

Tuomaristoon kuuluivat puheenjohtaja, kuvataiteilija ja kulttuurituottaja Sirpa Haapaoja, Riihimäen taidemuseon amanuenssi Tanja Pääskynen ja Kalvolan kirjaston kirjastonhoitaja Ulla Hämäläinen-Pelli. Sihteerinä toimi palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 21 taidekirjaa. Kilpailun järjestää Hämeenlinnan kaupunki.

Tuomaristo kiitti voittajajulkaisua siitä, että se on ”aiheensa näköinen, komea ja helposti lähestyttävä kokonaisuus. Merkittävän kuvataiteilijan ja hänen edustamansa taidesuuntauksen esittely on raikas ja eheä aina aiheen käsittelystä visuaaliseen ilmiasuun”.