Ennätysmäärä hakijoita Konstrundaniin

1.3.2016

Avoimien ovien taidetapahtuma Konstrundaniin tuli tänä vuonna 252 hakemusta taiteilijoilta, käsityöläisiltä ja muotoilijoilta.

Tapahtuma järjestetään Suomen kaksikielisillä alueilla. Alueellisesti hakemuksia tuli seuraavasti: Helsinki 35, Länsi-Uusimaa 31,  Itä-Uusimaa 27, Turunmaa 36, Ahvenanmaa 34, Pohjanmaa 43 ja muilta alueilta 35.

Kuraattorit muotoilija Adam Gordon ja FM Maija Kasvinen valitsevat nyt osallistujat, joiden nimet julkistetaan viikolla 14.

Konstrundan 2016 järjestetään Suomen kaksikielisillä seuduilla 2.-4.9.2016. Viime vuosina tapahtumassa on ollut osallistujia myös Pirkanmaalta ja Lapista. Konstrundan tarjoaa tuottajalle ja asiakkaalle mahdollisuuden kohdata ympäristössä, jossa teos syntyy. Vierailijat saavat käsityksen luomisprosessista ja teosten luojat voivat kutsua vierailijoita arkipäiväiseen työympäristöönsä. Osallistujille järjestetään lisäksi tapaamisia ja koulutustilaisuuksia ja Konstrundan-tapahtuman osana järjestetään myös taidepedagoginen Taiteiden perjantai -tapahtuma.