Ennätysmäärä taiteilijoita haki VISEK-tukea – 35 sai apurahan

19.1.2017
Yksi VISEK-apurahan saajista on kuvataiteilija Maarit Mustonen. Kuva: Maarit Mustonen.

Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK on myöntänyt audiovisuaaliselle ja digitaaliselle kuvataiteelle apurahoja yhteensä 55 000 euroa. Hakemuksia tuli syksyn 2016 apurahahaussa ennätykselliset 180 kappaletta, ja apuraha myönnettiin 35 hakijalle.

Hakemukset osoittavat, että Suomessa tehdään tasokasta sekä monimuotoista audiovisuaalista ja digitaalista taidetta. Mukana oli myös monia kansainvälisiä hankkeita.

Marraskuussa järjestetty haku houkutteli erityisesti nuoria taiteilijoita ja opiskelijoita. 

Taiteilijoiden ja taiteilijaryhmien lisäksi tukea myönnettiin uudelle Video Art Festival Turku –festivaalille, joka järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2016.

”Rajallisella budjetilla toimivalle uudelle festivaalille jokainen myönnetty avustus on tärkeä. Myönteinen apurahapäätös paitsi mahdollistaa projektin taloudellisesti, myös kannustaa ja motivoi”, sanoo festivaalin apulaistuottaja Krista Mamia tiedotteessa.

Tekijänoikeusjärjestö Kuvaston yhteydessä toimiva VISEK jakaa vuosittain apurahoja audiovisuaalisen ja digitaalisen kuvataiteen edistämiseen. VISEK-tuki on tekijänoikeudellista apurahaa, joka perustuu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön maksamaan hyvitysmaksuun. Maksu on korvausta tekijänoikeuslain sallimasta, yksityiseen käyttöön tarkoitetusta kopioinnista. Seuraavan kerran VISEK-apurahat ovat haettavissa loppusyksystä 2017. 

Katso kaikki apurahan saajat Kuvaston sivuilta:

VISEK-tukea audiovisuaaliselle ja digitaaliselle taiteelle haki ennätysmäärä taiteilijoita