Frame on nyt Frame Contemporary Art Finland

12.5.2016

Frame on muuttanut nimensä muotoon Frame Contemporary Art Finland. Muutosta perustellaan sillä, että se kertoo paremmin Framen toiminnasta nykytaiteen kansainvälistäjänä ja nykytaiteen tiedotuskeskuksena.

Aiemmin Frame tunnettiin nimellä Visuaalisen taiteen keskus Frame tai Frame Visual Art Finland. Uutta Frame Contemporary Art Finland -nimeä ei käännetä suomeksi. Säätiön mukaan nimen voi lyhentää kahdella tavalla: voidaan puhua joko Framesta tai Frame Finlandista. Organisaation virallinen nimi on edelleen hallintokäytössä Frame-säätiö.

Säätiö perustelee nimen muutosta sillä, että se kuvaa täsmällisemmin säätiön toimintakenttää ja toimialaa. Framen mukaan uusi nimi kertoo säätiön toiminnasta nykytaiteen kansainvälistäjänä ja nykytaiteen tiedotuskeskuksena. Framen tehtäväkenttä ja apurahaohjelmaan kuuluvat kuvataiteen alat pysyvät ennallaan.

”Framen vanha ​toiminta​nimi Frame Visual Art Finland sekoitti mielikuvaa Framen toiminnasta niin Suomessa kuin ulkomailla. Koimme, että meidän on järkevää tarkentaa nimeämme, jotta kotimaiset ja kansainväliset yhteistyökumppanimme mieltävät meidät toimijana nimenomaan nykytaiteen alalla. Palvelemme kaikkia sidosryhmiämme nimenmuutoksesta huolimatta samalla tavalla kuin tähänkin asti”, sanoo Framen johtaja Raija Koli tiedotteessa.