FRAME-säätiön toiminta on käynnistynyt

15.5.2012

Kuluneen kevään aikana on saavutettu uuden FRAMEN-säätiön alkutaipaleen kaksi merkittävää virstanpylvästä: säätiön rekisteröinti ja apurahahaun käynnistyminen. Kevään apurahahaku päättyi 15. toukokuuta, ja poikkeuksellisesti apurahoja on saanut hakea takautuvasti.

FRAME:n seuraava vaihe on henkilökunnan palkkaaminen: johtajan ja muiden toimihenkilöiden paikat tulevat avoimeen hakuun, ja rekrytointiprosessi pyritään käynnistämään ennen kesälomakautta.

 Toiminnan alkuvaihe

FRAME:n säädekirja allekirjoitettiin joulukuussa 2011. Säätiön perustivat Espoon, Helsingin, Lahden, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit, Suomen Taideakatemia, Suomen Taideyhdistys, Suomen Taiteilijaseura ja Stiftelsen Pro Artibus.

Tammikuussa 2012 hyväksyttiin säännöt, joiden mukaan FRAME-säätiön tarkoituksena on suomalaisen visuaalisen taiteen aseman vahvistaminen ja kansainvälisen yhteistyön edistäminen sekä vuorovaikutuksen lisääminen suomalaisen ja kansainvälisten visuaalisten alan ammattilaisten ja instituutioiden välillä.

Helmikuun lopussa opetus- ja kulttuuriministeriö nimitti säätiölle hallituksen ja 3. toukokuuta säätiö rekisteröitiin. Hallitus valitsi puheenjohtajaksi kuvataiteen tohtori, professori Jan Kailan. Hallituksessa ovat mukana myös johtaja, FT Susanna Pettersson, kuvataiteilija, professori Tarja Pitkänen-Walter, valokuvataiteilija Jorma Puranen, intendentti Erja Pusa ja kuraattori Tomas Träskman, joka toimii hallituksen vapapuheenjohtajana. Hallituksen kausi on kolmivuotinen.

Säätiö toimii entisissä Näyttelynvaihtokeskus FRAME:n tiloissa Kaapelitehtaalla. Tällä hetkellä toimistossa työskentelee kaksi työntekijää säätiön käynnistämiseen liittyvissä tehtävissä: määräaikainen asiamies Petra Havu ja määräaikainen projektikoordinaattori Kaija Suni.

Suomen Taiteilijaseura hoiti FRAME-säätiön tilojen ja toimintojen väliaikaista hallinnointia tammi-huhtikuussa. Toukokuun rekisteröinnin myötä säätiö on kuitenkin voinut alkaa toimia itsenäisesti; säätiöllä on nyt y-tunnus, ja se on oikeustoimikelpoinen.

 

Kaija Suni

 

Lisätietoja säätiön toiminnasta saa puhelimitse: 044 507 0809 ja verkkosivuilta: www.frame-fund.fi