Framen uuden ohjelman teemana vieraanvaraisuus – syyskuussa tulossa nykytaiteen viikko

24.1.2019Kirjoittaja: Toimitus
Kuva: Frame Contemporary Art Finland

Nykytaideorganisaatio ja nykytaiteen tiedotuskeskus Frame Contemporary Art Finland on lanseerannut uuden ohjelmansa vuosille 2019–2023. Ohjelmakokonaisuus Rehearsing Hospitalities – Vieraanvaraisuusharjoitus käynnistyy 13. maaliskuuta järjestettävällä tapahtumalla Epistemic Hospitality, joka tuo yhteen Suomessa toimivia taiteilijoita ja kansainvälisiä asiantuntijavieraita. Kaikkiaan ohjelmakokonaisuus koostuu julkisista tapahtumista, keskusteluista, vertaistyöpajoista, koulutuksesta ja julkaisusarjasta.

Maaliskuun tilaisuus pohjustaa samalla syyskuussa ensimmäistä kertaa järjestettävää nykytaiteen ohjelmaviikkoa, jolloin Suomeen saapuu nykytaiteen kuraattoreita ja muita asiantuntijoita viikon mittaista laajempaa ohjelmaa varten. Viikon ohjelmaan sisältyy muun muassa avoimia keskustelutilaisuuksia, työhuonevierailuja ja esityksiä. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat muiden muassa Publics, AV-arkki, Bioart Society, Museum of Impossible Forms, Goethe-instituutti ja Suomen kulttuuri-instituutti New Yorkissa.

”Nykytaidekenttä Suomessa tarvitsee paikalliseen kontekstiin kiinnittyvän laajan kansainvälisen foorumin edistämään ja pohtimaan taiteen merkityksellisyyttä sekä vaikutusta erilaisten yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuuristen kriisien lävistämässä maailmassa”, Framen ohjelmapäällikkö Jussi Koitela toteaa Framen tiedotteessa.