Fredikanterassin taidekilpailun finalistit julkistettiin

25.10.2016
Havainnekuva Keski-Pasilasta. Kuva: HAM.
Havainnekuva Keski-Pasilasta. Kuva: HAM.

Fredikanterassin taidekilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Arvostelulautakunta valitsi toiseen vaiheeseen jatkokehitettäväksi kahdeksan ehdotusta.

Ehdotuksia ei vielä ole asetettu paremmuusjärjestykseen. Finalistit ovat työryhmä Aimo Katajamäki, Pentti Kareoja ja Marko PulliKirsi KaulanenLaura KönönenAkseli LeinonenLotta MattilaJarmo MäkiläRisto Pentikäinen ja Tiina Raitanen.

Toisen vaiheen kilpailuaika päättyy helmikuussa 2017. Jokainen toiseen vaiheeseen osallistunut ehdotus palkitaan vähintään 4 000 eurolla ja ehdotukset asetetaan paremmuusjärjestykseen.

Finalistien joukossa on useita juuri päättyneessä Kalasataman taidekilpailussa voittaneita ja sijoittuneita taiteilijoita. Kaulanen voitti Kalasataman kilpailussa Lovisenholminpuiston kohteen ja Lotta Mattila Aallonhalkojanaukio kohteen. Kareojan, Katajamäen ja Pullin työryhmä oli toinen Capellanaukion kohteen voittajista.

Kilpailulla haetaan pysyviä ja paikkasidonnaisia taideteoksia Helsingin Itä- ja Länsi-Pasilaan. Pasilat yhdistävän sillan jalankulkualue on nimetty Fredikanterassiksi. Alue sijoittuu vuonna 2021 valmistuvaksi arvoidun Tripla-keskuksen edustalle.

Teokset toteutetaan prosenttiperiaatteella.