Helanderin säätiö tukee kaupunkitaidetta lähes neljännesmiljoonalla

23.5.2016

Niilo Helanderin säätiö on myöntänyt tukea yhteensä 36:lle kaupunkitaiteen hankkeelle ja teokselle. Yhteensä kaupunkitaiteelle myönnettiin tukea 242 000 euroa. Apurahan saajien joukossa on useita kuvataiteilijoita ja taiteilijaryhmiä.

Kaikkiaan kunnallisneuvos Niilo Helanderin mukaan nimetty säätiö jakoi tänä vuonna yhteensä 899 300 euroa 113 hakijalle.

Kuvataiteen alan suurimpia tukia saivat hankkeisiinsa muiden muassa taiteilijajärjestö Arte ry, kuvataiteilija ja suunnittelija Tuija Järvenpää, kuvataiteilija Ulla Leppävuori, kuvataiteilija Ritva Harle, kuvataiteilija ja kuvanveistäjä Heidi Elisabeth Hänninen sekä Toisissa tiloissa -kollektiivi

Yksi tuen saajista on  kuvataiteilija ja elokuvantekijä Maija Blåfield, joka  toteuttaa työryhmänsä kanssa Vänkäri-nimisen teoksen. Teos on mobiilisovelluksen kautta kuunneltava audiodokumenttien sarja.

”Käyttäjä voi valita virtuaalisen matkakumppanin ja kuunnella vieraan ihmisen juttelua. Teos jäljittelee keskustelutilannetta”, Blåfield kuvailee ensi keväänä toteutettavaa teosta.

Teoksen äänitykset käynnistyvät tänä keväänä apurahan turvin, ja teos on valmis kuunneltavaksi ensi keväänä.

Kaikki apurahan saajat säätiön sivuilla