Uuden design- ja arkkitehtuurimuseokokonaisuuden toteuttamista selvitetään

20.3.2018
Arkkitehtuurimuseo ja takana näkyvä Designmuseo. Kuva: Nelli Tuominen

Nykyisten Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon toimintaa halutaan uudistaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki selvittävät yhdessä Designmuseon säätiön ja Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiön kanssa uuden museokokonaisuuden toteuttamisvaihtoehtoja.

Selvitys aloitettiin 20. maaliskuuta ja hankeryhmä luovuttaa lopullisen raportin selvitykseksi 15. kesäkuuta mennessä. Tämän jälkeen katsotaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Yhteistyötä museoiden välillä halutaan lisätä ja mahdollisesti rakentaa uusi yhteinen rakennus.

”Design ja arkkitehtuuri ovat Suomessa merkittäviä aloja. Haetaan sitä, että mitä yhteistä niistä löytyisi. Selvitetään yhdessä toimimisen mahdollisuuksia, mutta myös mahdollisuuksia siihen, että museot yhdistyisivät. Mahdollista on ehkä myös uuden yhteisen tilan rakentaminen”, sanoo selvityshankeryhmää johtava Tuomas Auvinen.

Uusi yhteinen museorakennus ei kuitenkaan yksin ratkaise museoiden toimintaan liittyviä haasteita. Museoiden menestys edistäisi suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin tunnettavuutta, kiinnostavuutta ja näkyvyyttä sekä lisäisi Helsingin ja koko Suomen vetovoimaa.