Helsinki hyväksyi taidelahjoituksen – ruotsalaisen Eva Langen veistos tulee Erottajalle

27.9.2016

Helsingin kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan ottaa vastaan taideteoslahjoituksen Hanasaaren kulttuurikeskukselta. Helsinki saa Erottajan aukiolle ruotsalaistaiteilija Eva Langen teoksen, joka kuuluu kokonaisuuteen Kaksi maata – Yksi tulevaisuus, Två länder – en framtid.

Helsingin teoslahjoitus on lahja sata vuotta täyttävälle Suomelle. Tukholmalle lahjoitetaan teos, jonka tekijäksi on kaavailtu Marja Kanervoa.

Helsingissä taideteos sijoitetaan Erottajalle, Svenska Teaternin ja Eteläesplanadin väliselle aukiolle. Helsinkiin toteutettavan taideteoksen, työnimeltään Flera delar – En helhet on suunnitellut taiteilija Eva Lange. Hän kuvaa teoksessaan Suomen ja Ruotsin välisen vuorovaikutuksen monimuotoisuutta. Teos koostuu neljästä veistoksesta, joiden materiaaleina ovat graniitti, rauta ja teräs.

”Hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä teoksesta tulee uusi puhutteleva maamerkki kaupungin keskustaan, kertomaan Suomen ja Ruotsin pitkästä yhteisestä historiasta ja yhteistyöstä”, kuvaa asian esittelijä apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen esityksessään.

 

Lue myös:

Helsingin Erottajalle tulossa taidelahjoitus – kaupunginhallitus päättää teoksesta tänään