Helsinki saa uuden museon – ensimmäiseen näyttelyyn kerätään erokokemuksia

2.2.2016
Helsingin kaupunginmuseo Senaatintorin suunnasta. Kuva: Marja Väänänen
Helsingin kaupunginmuseo Senaatintorin suunnasta. Kuva: Marja Väänänen

Uusi Helsingin kaupunginmuseo avautuu yleisölle Senaatintorin kulmalla toukokuussa. Silloin nähdään ensi kertaa Suomessa kansainvälinen menestys Museum of Broken Relationships.

Helsingin kaupunginmuseo avaa 13.5.2016 uuden museon Senaatintorin kulmalla Torikortteleissa. Museoksi muokataan lähes puolikas kortteli vanhimmasta Helsingistä, Aleksanterinkadun ja Katariinankadun kulmasta.

Aiemmin lähinnä virastokäytössä olleet vanhat rakennukset on puolentoista vuoden remontin aikana yhdistetty museokokonaisuudeksi. Museoelämys jatkuu korttelin  sisäpihoilla. Myös perheen pienimpien suosikki Lasten kaupunki liittyy päivitettynä osaksi uutta museota.

Uuden museon ensimmäiset näyttelyt ovat särkyneiden suhteiden museo Museum of Broken Relationships, Helsingin valitut palat –näyttely ja uudistunut Lasten kaupunki.

Uusi museo ei kuitenkaan koostu ainoastaan näyttelyistä. ”Olemme pyrkineet siihen, että museota voisi käyttää monella tavalla. Kun avaamme toukokuussa, tänne voi tulla kahville, tekemään töitä tai syömään eväitä sisäpihalla ja silti kokea museoelämyksen. Piipahtelu sallittu!” sanoo museonjohtaja Tiina Merisalo.

Helsingin kaupunginmuseo järjestää helmi-maaliskuussa esine- ja tarinakeräyksen, jonka satoa nähdään Museum of Broken Relationships -näyttelyssä  13.5.–11.9.2016. Särkyneiden suhteiden museo koostuu nimettömästi lahjoitetuista esineistä ja niihin liittyvistä erotarinoista. Kaikki lahjoitukset päätyvät osaksi särkyneiden suhteiden museon pysyvää kokoelmaa, joka sijaitsee Kroatian Zagrebissa.