IHME-päivien ohjelma julki

2.2.2016

 

Antti Tolvi IHME-teoksen testissä tammikuussa. Kuva: Veikko Somerpuro
Antti Tolvi IHME-teoksen testissä tammikuussa. Kuva: Veikko Somerpuro

Kahdeksatta kertaa järjestettävä IHME-nykytaidefestivaali on julkaissut ohjelmansa. IHME käynnistyy Ratikkasoittajien kiertueella maaliskuussa ja jatkuu IHME-päivillä Vanhalla Ylioppilastalolla huhtikuussa.

IHME-nykytaidefestivaali käynnistyy tšekkitaiteilija Kateřina Šedán Ratikkasoittajien kiertueella. Helsinkiin kutsutut katusoittajat esiintyvät raitiovaunuissa neljän päivän ajan 16.–19.3. Tänään julkistetussa esiintyjäkaartissa on mukana muusikoita eri puolilta maailmaa, muun muassa Steve Aruni Lontoosta robottiapinoineen, kitaravirtuoosi Mario Parizek Wienistä ja psykedeelisiä cover-tulkintoja esittävä amerikkalaisartisti The Space Lady.

Vanhalla Ylioppilastalolla 1.–3.4. järjestettävillä IHME-päivillä keskustellaan Šedán teoksen teemoista: taiteesta julkisessa tilassa, yhteisöllisyydestä ja taiteellisesta työskentelystä yhteisöjen kanssa. Kolmipäiväisen tapahtuman aloittaa Taiteen edistämiskeskuksen Taike-päivä, joka on samalla lähtölaukaus VASTAAN+OTTO yhteisötaiteen triennaalille. Myös manifestiperinne herätetään IHME-päivillä henkiin, ja luvassa on kolme tulista esitystä taiteen kentältä.

Puheohjelman lisäksi IHME-päivillä voi tutustua Suomessa harvoin nähtyihin nykytaiteen kärkinimiin.  Esillä on videotaidetta kansainvälisistä biennaaleista sekä ruotsalaisen feminismin pioneerina tunnetun Marie-Louise Ekmanin grafiikkaa ja tv-sarja Målarskolan.

Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, HSL Helsingin seudun liikenne ja Koneen Säätiö.