Jaakko Niemelältä tilataideteos SuomiAreenaan

27.4.2016

Kuvataiteilija Jaakko Niemelä toteuttaa tänä kesänä tilataideteoksen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreenaan. Niemelän Brykä-teosta rakennetaan parhaillaan Rauman telakka-alueella.

Havainne kuva Brykä-teoksesta. Kuva: Jaakko Niemelä ja Lotta Skogström.
Havainne kuva Brykä-teoksesta. Kuva: Jaakko Niemelä ja Lotta Skogström.

Jaakko Niemelän teokseen liittyy esiintymislava, jolla esiintyy SuomiAreena-viikon aikana mm. tubettajia, start-uppeja ja robotteja.

Teos rakentuu yli neljästäkymmenestä metalliverkkokuutiosta, jotka kuvaavat laivan runkoa. Brykä on merenkulkusanastoa ja se tarkoittaa laivan tärkeintä paikkaa eli komentosiltaa. Teoksen on tilannut Niemelältä  telakkayhtiö Rauma Marine Constructions.

”Luonnostelin teoksen rahtilaivassa ylittäessäni myrskyisän Atlantin viime marraskuussa”, Raumalta kotoisin oleva Niemelä kertoo tiedotteessa.

Teoksen rakentaminen aloitettiin jo maaliskuussa Rauman telakka-alueella ja sen on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Tilataideteos kuljetetaan kolmessa osassa Poriin, jossa se kootaan valmiiksi.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Porissa 11.-15.7.2016. Tämän kesän teemat ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.