Jonna Kina valittu Below Zero -taidepalkinnon voittajaksi

18.12.2017

Suomen Lontoon instituutti sekä Beaconsfield Gallery Vauxhall ovat valinneet Jonna Kinan ensimmäistä kertaa myönnettävän Below Zero -taidepalkinnon voittajaksi. Kina tulee työskentelemään Beaconsfield -gallerian Lontoon residenssissä tammikuusta 2018 alkaen. Residenssistä ja mentoroinnista koostuva palkinto huipentuu maaliskuussa avattavaan näyttelyyn.

Jonna Kina (synt. 1984, Lappeenranta) on monialainen kuvataiteilija, joka tutkii käsitteellisiä ja rakenteellisia teemoja filmin ja valokuvauksen, installoinnin, äänen ja tekstien kautta. Residenssin aikana Kina työstää uutta filmi- ja veistossarjaa, joka tarkastelee maisemaa, ajallisia mittakaavoja ja sosiaalisia suhteita harmonian ja ristiriitojen kertomuksena. Ehdotusten työnimet ovat Energy and Matter ja Readings.

Voittaja valittiin 95 hakijan joukosta. Raati keskittyi taiteilijoihin, jotka eivät ole aiemmin saaneet merkittäviä palkintoja, ja jotka hyötyisivät huomattavasti palkinnon tarjoamista mahdollisuuksista Iso-Britanniassa. Muut jatkoon valitut taiteilijat olivat Sini Pelkki, Eeva-Liisa Puhakka, Anssi Pulkkinen ja Minna Pöllänen.

“Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus suomalaiselle taiteilijalle kansainvälistää työskentelyään ja saada uralleen tukea tunnetulta brittiläiseltä taideorganisaatiolta”, sanoo Suomen Lontoon instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg tiedotteessa.