Mielenosoitusten viikko huipentuu huomenna – myös kulttuurialan edustajia mukana mielenosoituksessa

11.3.2016

Joukkovoima järjestää huomenna 12.3. joukkomielenosoituksen hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan. Kulttuurialaa mielenosoituksessa edustavat Suomen arvostelijain liitto ja vasemmistolainen kulttuurijärjestö Kiila.

Kansalaisaktivistit ovat tällä viikolla osoittaneet mieltään mm. soppajonotapahtumassa Helsingin Hakaniemessä, naistenpäivän Otetaan yö takaisin -mielenosoituksessa ja opiskelijoiden mielenilmauksessa. Huomenna lauantaina Joukkovoima-verkosto järjestää joukkomielenosoituksen leikkauspolitiikkaa vastaan. Mielenosoitukseen on Facebookissa ilmoittautunut lähes 2 000 ihmistä.

Mielenosoitus vastustaa hallituksen tekiemiä leikkauksia, jotka järjestäjien mukaan heikentävät työttömien, opiskelijoiden, vammaisten, lasten ja hyvinvoinnin edellytyksiä. Joukkovoimalla on mielenosoituksessa kolme teesiä: Leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, Riittävä toimeentulo kaikille ja Ihmis- ja perusoikeudet kaikille. Rasismi ja syrjintä ovat mielenosoituksessa kiellettyjä.

Mielenosoitus kokoontuu huomenna klo 14 Helsingin Senaatintorilla. Klo 15 mielenosoittajat marssivat Helsingin keskustan läpi Hakaniemen torille, jossa on luvassa puheita ja musiikkia.

Joukkovoiman mielenosoitus Facebookissa