Jussi Koitela Framen uudeksi ohjelmapäälliköksi

26.4.2018
Kuva: Laura Boxberg

Frame Contemporary Art Finlandin uudeksi ohjelmapäälliköksi on valittu kuraattori Jussi Koitela. Hän aloittaa tehtävässä 15. elokuuta.

Ohjelmapäällikkö vastaa Framen kansainvälisestä ja kotimaisesta ohjelmatoiminnasta, kuten asiantuntijavierailuista, julkaisutoiminnasta ja residenssiohjelmista.

”Odotan innolla, että pääsen ohjelmapäällikön tehtävässäni kehittämään kansainvälisyyden muotoja, jotka eivät ainoastaan tarkoita taiteen liikkumista kansallisvaltioiden rajojen yli, vaan laajempien yhteisten ja ristiriitaisten kulttuuristen merkitysten ja arvojen syntyä ja niiden artikulointia. Koen, että Framen ohjelma voi avata nykytaiteelle ja taiteilijoille uusia mahdollisuuksia monitahoiseen maailmaan ja elämään”, toteaa Koitela.

Koitela on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta sekä opiskellut kuratointia Praxis-maisteriohjelmassa Helsingin Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Vuosien 2015 ja 2016 aikana hän osallistui kansainväliseen De Appel-kuraattoriohjelmaan Amsterdamissa. Kuratoriaalisessa työskentelyssään hän on tuonut yhteen taiteellisen työskentelyn, kriittisen ajattelun ja politiikan eri aspekteja.

Framen nykyisenä ohjelmapäällikkönä työskentelevä Taru Elfving jatkaa uusiin tehtäviin heinäkuun alussa.

Frame on nykytaiteen asiantuntijaorganisaatio ja tiedotuskeskus. Sen tehtävänä on vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa ja näkyvyyttä, tukea kansainvälistä toimintaa sekä edistää kentän toimijoiden yhteistyötä Suomessa ja ulkomailla. Säätiön toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.