Kaarina Gould on New Yorkin kulttuuri-instituutin uusi johtaja

29.2.2016
Kaarina Gould. Kuva Marica Rosengård.
Kaarina Gould. Kuva Marica Rosengård.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin uudeksi johtajaksi on valittu Kaarina Gould. Hän aloittaa tehtävässään syyskuussa 2016.

Instituutti luonnehtii tiedotteessaan Gouldia kulttuurin ja taiteen moniosaajaksi. Hän työskentelee tällä hetkellä Suomen suurimman tapahtumajärjestäjän Live Nation Finlandin kehitysjohtajana. Aikaisemmin Gould on toiminut mm. Helsingin designpääkaupunkivuoden ohjelmajohtajana, Helsingin juhlaviikkojen ohjelmapäällikkönä ja Uuden sirkuksen keskus Cirkon toiminnanjohtajana. Gould vaikuttaa myös muun muassa Aku Louhimiehen uutta Tuntematon sotilas -elokuvaa tuottavan yhtiön hallituksessa.

On yhä tärkeämpää kääntää katse ulospäin ja verkostoitua sekä globaalisti että paikallisesti.

”Kulttuuri-instituuttien toiminnan ytimessä on uusien yhteistyömuotojen ja tekemisen tapojen etsiminen ja kokeileminen. On yhä tärkeämpää kääntää katse ulospäin ja verkostoitua sekä globaalisti että paikallisesti. On upeaa päästä hyödyntämään omaa kokemustani juuri New Yorkissa, josta avautuu valtava markkina-alue ja loputtomasti hyödyntämättömiä mahdollisuuksia suomalaiselle kuvataiteelle, muotoilulle ja arkkitehtuurille”, sanoo Kaarina Gould.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti toimii nykytaiteen, designin ja arkkitehtuurin aloilla Pohjois-Amerikassa, erityisesti New Yorkissa, luoden yhteyksiä suomalaisten ja amerikkalaisten ammattilaisten, organisaatioiden ja yleisöjen välille. Instituutti ylläpitää taiteilijaresidenssiohjelmaa, tuottaa ja järjestää näyttelyitä ja tapahtumia sekä viestii suomalaisesta kuvataiteesta, designista ja arkkitehtuurista.