Kalasataman taidekilpailu on alkanut – 12 ideakilpailun ehdotusta pääsee jatkoon

14.9.2015

Helsingin kaupunki on avannut Kalasataman taidekilpailun. Kaupunki haluaa kilpailun avulla toteuttaa Sompasaareen useita pysyviä, paikkasidonnaisia julkisia teoksia. Ensimmäisen vaiheen kilpailuaika päättyy 11. tammikuuta 2016. Teokset toteutetaan Kalasataman aukioille ja puistoihin alueen rakentamisen yhteydessä 2016-2023.

Helsingin kaupunki pyrkii taidekilpailun avulla luomaan Sompasaaren alueelle omaa, ainutlaatuista identiteettiä. Kaupunki aikoo toteuttaa useita teoksia Kalasataman rakentamisen yhteydessä vuoteen 2023 mennessä. Yhden teoksen kustannukseksi on asetettu korkeintaan 150 000 euroa. Taidekilpailussa voi esittää julkista taideteosta nekjälle alueelle: Capellanaukiolle, Aallonhalkojan aukiolle, Vinsentinaukiolle ja Loviseholminpuistoon.

Kalasataman taidekilpailu on kaksivaiheinen. Sen ensimmäinen vaihe on ideakilpailu, josta palkintolautakunta valitsee enintään 12 ehdotusta kilpailun toiseen vaiheeseen. Toiseen vaiheeseen valitut palkitaan 2 500 eurolla. Jokainen toiseen vaiheeseen osallistunut ehdotus palkitaan 4 000 eurolla ja ehdotukset asetetaan paremmuusjärjestykseen. Ensimmäinen vaihe päättyy 11.1.2016. Yksi kilpailija voi jättää useampia ehdotuksia eri nimimerkeillä tai useita rinnakkaisehdotuksia samalla nimimerkillä. Kilpailuehdotus ei saa olla aikaisemmin julkistettu tai toteutettu. Toisen vaiheen kilpailuaika päättyy 15.8.2016.

Kalasataman taidekilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseura ry:n kuvataidekilpailusääntöjä. Kilpailun järjestäjinä toimivat HAM ja Kaupunginkanslia.

Lisätietoa kilpailusta:http://www.hamhelsinki.fi/info/taiteilijoille.